Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Vägen till dold kunskap

Villa Gyllenberg, Helsinki

  • 3.6.2020–11.10.2020

Vägen till dold kunskap belyser ockultismens och esoterismens betydelse för konsten i Finland mellan 1890 och 1950.

 

Konstvärlden har under den senaste tiden vaknat till insikt om ockultismens och esoterismens viktiga roll i den moderna konstens historia. Den här upplevelsebaserade utställningen för oss till de stora frågorna − till stigar som bevakas av skuggor och till källor av hopp och ljus.

Utställningen visar verk av kända konstnärer, men också av konstnärer som hamnat under historiens radar och som sällan eller aldrig presenterats tidigare. De älskade klassikerna Akseli Gallen-Kallela, Beda Stjernschantz, Hugo Simberg och Helene Schjerfbeck ställs ut parallellt med intressanta verk av till exempel Meri Genetz, Eva Törnwall-Collin, Torsten Wasastjerna, Ilona Harima och Werner von Hausen.

Bland konstnärerna finns antroposofer, frimurare, rosenkorsare och teosofer. Andra har i stället försökt finna svar på det mänskliga livets mysterier som sanningssökare, utan bindningar till specifika rörelser. Är du redo att följa dem på ljusets och skuggornas stig? Vågar du titta in bakom slöjan som döljer verkligheten och beträda den dolda kunskapens väg?

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets utställningar

Museets kontaktuppgifter

Villa Gyllenberg
Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki

09 481 333

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

10/8/0 €

Betalningssätt

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottorkortit, Smartum-ja Edenred -kulttuurisetelit / kontanter, de allmännaste bank- och creditkorten, Smartum- och Edenred -kultursedlar / cash, the most common bank and credit cards, Smartum and Edenred culture vouchers

öppet

Må  Stängd
Ti Stängd
On 12:00-18:00
Tu Stängd
Fr Stängd
Lö 12:00-18:00
Sö 12:00-18:00

Stängt: 17.3-2.6.2020 (p.g.a. coronaviruset), 20-21.6 (midsommar).

Tillgänglighet [kriterier]

Tjänster

Näyttelyn tekstit kielillä

 

.