Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Kosti Koskinen – Kadunmiehen päiväkirja

Raumo konstmuseum, Rauma

  • 23.2.2021–16.5.2021

Rauman taidemuseon 50-vuotisjuhlanäyttely käsittelee raumalaistaiteilija Kosti Koskisen taiteilijan vakaumusta, elämää ja työtä.

 
Kosti Koskinen, Varhainen aamu, 1969.

Raumalaisille tuttu ja rakas kuvataiteilija Kosti Koskinen oli kotikaupunkinsa ensimmäinen modernisti. Hän omisti koko elämänsä taiteelle haaveillen maailman metropoleista, mutta eli lähes koko elämänsä Raumalla. Monitaiteellinen lahjakkuus opiskeli sekä kuvataiteita että musiikkia ja kirjoitti myös kaunokirjallisuutta. Hän kuitenkin julkaisi vain yhden teoksen elämänsä aikana, kauhukertomuskokoelman Ihmeellinen kuherruskuukausi (WSOY, 1930).

Koskinen vietti viimeiset vuotensa Rauman kaupungin kunnalliskodissa. Sinne hän vei mukanaan 13 laatikkoa papereita, muutamia maalauksia ja vaatteita. Arkisto päätyi Rauman taideyhdistykselle ja se on taltioitu Rauman taidemuseoon.

Näyttely perustuu Kosti Koskisen taiteelliseen tuotantoon, kuvataiteeseen ja kirjoituksiin, sekä tämän henkilökohtaiseen arkistoon. Se esittelee ihmisen teosten takana iloineen ja murheineen, sekä monitaitoisen, suunnattoman tuotteliaan ja väsymättömän taiteilijan, joka ei koskaan antanut periksi. Näyttelyyn kutsutut nuoret taiteilijat Taavi Heikkilä, Ilona Niemi, Aleksi Systä ja Jenni Yppärilä käyvät vuoropuhelua Koskisen tuotannon kanssa. Arkistoista löytynyttä tekstiä Kadunmiehen päiväkirjaa tulkitsevat raumalaiset taiteilijat, taidevaikuttajat ja -toimijat. Näyttelyn nimi on lainaus tämän teoksen nimestä.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Ihmeellinen kuherruskuukausi –kertomuskokoelman toinen painos. Uudelleenjulkaisusta vastaa Kustantamo Helmivyö, joka nostaa esiin suomalaisen kirjallisuuden unohdettuja klassikoita. Kirjan esipuheen on kirjoittanut tietokirjailija Juri Nummelin.

Näyttely on Rauman taidemuseon 50-vuotisjuhlanäyttely ja Rauman taideyhdistyksen Ars Rauma -näyttely. Sen kuraattoreina toimivat Heta Kaisto ja Henna Paunu.

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Raumo konstmuseum
Kuninkaankatu 37, 26100 Rauma

(02) 822 4346

Museets hemsida

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Raumo konstmuseum, Kuninkaankatu 37, 26100 Rauma


Lähtöpiste:


Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

6/3/0 €

Betalningssätt

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, ePassi, Smartum-seteli, SmartumPay, Tyky-seteli

öppet

Må  Stängd
Ti 12:00-17:00
On 12:00-17:00
Tu 12:00-17:00
Fr 12:00-17:00
Lö 11:00-16:00
Sö 11:00-16:00