Finlands Hantverksmuseum

14.2.2019 (17.30-19.00) NÄYTTELY/TAPAHTUMA PÄÄTTYNYT

Evenemang

Luento: Heini Riitahuhdan keramiikka 14.2.

Heini Riitahuhdan maksuttomalla luennolla puhutaan taiteellisesta työskentelystä keramiikan parissa.

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Heini Riitahuhta on niittänyt mainetta kansainvälisissä muotoilu- ja taidepiireissä omalla, pikkutarkalla piirrostyylillään. Hänelle ominaisella piirrostyylillä syntyneet kukkakoristeiset tuotteet ovat syöpyneet suomalaisten sydämiin osana Arabian mallistoja jo vuodesta 1998 saakka.

Ystävänpäivänä 14.2. klo 17.30–19.00 Riitahuhta kertoo Suomen käsityön museon luennolla omasta taiteellisesta työskentelystään erilaisten projektien parissa. Luennolle on vapaa pääsy.

”Olen koko aikuisikäni tehnyt työkseni suunnittelutöitä ja taidekeramiikkaa. Silti vasta noin vuosi sitten ajattelin olevani oikea taiteilija”, Riitahuhta kuvailee omaa uraansa. Ensikosketuksensa saveen hän sai jo teini-iässä koulun taidetunneilla Kaliforniassa, missä hän tuolloin asui perheensä kera. Saven muotoilu kiehtoi Riitahuhtaa siinä määrin, että hän hakeutui opiskelemaan Hämeenlinnaan Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen keramiikka- ja lasiosastolle. Riitahuhta valmistui maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2002 ja on työskennellyt Arabian taideosastolla siitä lähtein. Uniikkikeramiikallaan hän debytoi Arabian museon galleriassa vuonna 2005.

Heini Riitahuhdan suunnittelemissa tuotteissa muoto ja koristelu käyvät keskenään vuoropuhelua ja muodostavat toisiaan täydentävän kokonaisuuden. Riitahuhdan esineiden muodot ovat yksinkertaisia ja pelkistettyjä, mutta niihin yhdistyy runsas koristepinta. Häntä kiinnostaa vanhat koristelumenetelmät ja koristeen pehmeä jälki, joka on monissa Arabian tuotteissa nähtävissä. Riitahuhdalla on oma, pikkutarkka piirrostyylinsä, jonka kuviot ja koristeet pohjautuvat usein suomalaiseen luontoon ja kasviaiheisiin. Keramiikan valmistuksessa hän hyödyntää perinteisesti käytettyjä menetelmiä – käsin maalausta, silkkipainatusta ja lasitteilla värjäystä. Hän käsittelee koristelutekniikoita omalla yksilöllisellä tavallaan ja tuo perinteisiin posliiniaiheisiin oman näkemyksensä.

Luennoille on vapaa pääsy. Luento pidetään Suomen käsityön museon luentosalissa, jonne mahtuu noin 65 henkeä. Luennolle osallistujia pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ennen Heini Riitahuhdan luennon alkua.

Berätta för dina vänner!

Print version

MUSEER NÄRA MÅLET

 • Säynätsalon kunnantalo
   
   

  Säynätsalon kunnantalo

   
 • Pienmäki bondgårdsmuseum
   
   

  Pienmäki bondgårdsmuseum

   
 • Finska Flygvapenmuseum
   
   

  Finska Flygvapenmuseum

  Suomalaisen sotilasilmailun kehitystä ja historiaa sen alusta nykyaikaan.

   
 • Mellersta Finlands museum
   
   

  Mellersta Finlands museum

   
 • Äänekoski konstmuseum
   
   

  Äänekoski konstmuseum

  Tutustu paikallisen kulttuuripersoonan, opettaja Toivo Parantaisen taidekokoelmaan sekä keskisuomalaisen...

   
 • Saarijärvi museum, Högrestånds hemmuseum
   
   

  Saarijärvi museum, Högrestånds hemmuseum

   
 • Saarijärvi Museum
   
   

  Saarijärvi Museum