Tatja, Aku ja Taimi: Perheen matka menneeseen – seikkailussa yhdistyvät taide, mystinen muinaishistoria ja taianomainen luonto

Vanhemmat Tatja ja Aku lähtevät puolivuotiaan Taimi-tyttärensä kanssa Matka menneeseen -museoseikkailulle, joka johdattaa suomalaiset takaisin juurilleen. Seikkailussa yhdistyy suomalainen taidekulttuuri, mystinen muinaishistoria ja taianomainen luonto. Perhe kiertää Suomea koko kesän ajan aina Lapista etelään saakka. Jokaisella reitillä esitellään muinaisuutta huokuvia Museokortti-kohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

"Me olemme pääkaupunkiseudulla asuva seikkailuhenkinen nuori perhe, johon kuuluu puolivuotias Taimi-tytär, Tatja-äiti ja Aku-isä. Me elämme ja hengitämme taiteesta, luonnosta ja erikoisista kokemuksista. Olemme kokeneita matkailijoita, ja eri maita onkin tullut jo tutkailtua yli 40 maan verran. Kutsummekin toisiamme “elämänmatkakumppaneiksi”, ja pieni reppureissailijamme Taimi, tuttavallisemmin Papu, onkin jo tottuneesti mukana vanhempiensa tohinoissa.

Olemme aina innokkaita kokeilemaan uusia asioita ja harrastamme monipuolisesti monenlaista; Tatjan sydäntä lähellä on erityisesti kaikki luova itsensä ilmaisu ja tutkiskelu, kuten maalaus, runous ja muu kirjoittaminen, filosofia, psykologia, ja yleisesti harras lukeminen. Aku on aktiivinen hurjapää ja rakastaa mm. kiipeilyä, raskaita sointuja ja raudannostoa, moottoripyöräilyä, sukellusta ja surffailua – Aku onkin jo ehtinyt surffata maailman jokaisella valtamerellä. Taimin lempiharrastuksia on muun muassa omien varpaiden tutkiminen ja maistelu, omille jutuilleen kikattelu ja maailman yleinen ihmettely. Perheen yhteisiä mielenkiinnonkohteita on luonnossa liikkuminen, reissaaminen, musiikki, taide, sekä uusien kokemusten ja onnellisten hetkien purkittaminen.

Suvereeneina Museokortti-kiertolaisina tavoitteenamme on aktivoida itsemme lisäksi muitakin ihmisiä taiteen ja kulttuurin pariin, sekä rohkaista ihmisiä ulos Suomen metsien ja järvien äärelle ja kiinnostaville kohteille. Haluamme hyödyntää monipuolisesti Museokortin tarjoamia mahdollisuuksia, avartaa mieliä muinaisten myyttien maailmalla, sekä inspiroida ihmisiä löytämään tiensä erilaisiin, uusiin ja ihmeellisiin Suomen taide- ja luontokohteisiin!

Matka menneeseen on käynnissä koko kesän ajan, aina syyskuun alkuun saakka. Kesän lopussa seikkailu huipentuu yli viikon mittaiseen huikeaan ja yllätykselliseen taide- ja luontoseikkailuun, jota seurataan viikolla 36.

Miltä siis kuulostaisi Lapin värikkään ja persoonallisen korpitaiteilijan, Reidar Särestöniemen, luonnonläheinen luomisen kehto, entä Luontokeskus Ukko ja telttayöt komeissa Kolin maisemissa, taikka itse Minna Canthin vanha puutalomiljöinen salonki, tai Suomen suven juhannuskierros Serlachius-museoissa? Matkalla menneisyyteen avautuu näkymät myös yli 200 vuoden päähän maaherra Aschanin tiluksille, ja vievätpä askeleet vielä jopa 5000 vuotta taaksepäin koko Fennoskandian suurimpien kalliomaalausten ja hiidenkirnujen äärelle, kunnes löydämmekin itsemme yhä syvemmältä muinaisuudesta 12 000 vuotta vanhan järkälemäisen luonnonoikun, Kummakiven, viereltä – näin muutaman mainitaksemme. Matkalla menneisyyteen kohtaamme myös yllätyksiä, pidähän siis reissurepusta reippaasti kiinni!

Mikä parasta – jos me tuoreena vauvaperheenä pystymme tähän, niin kuka tahansa pystyy!"

 


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 36 (2.9.–8.9.). Osa seikkailun sisällöistä julkaistaan makupaloina jo aiemmin kesällä.

Saamelaismuseo Siida
(Inari)

Särestöniemi-museo
(Kittilä)

Heinolan kaupunginmuseo: Lääninkivalteri Aschanin talo
(Heinola)

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja
(Kotka)

Serlachius-museot Gustaf ja Gösta
(Mänttä-Vilppula)

Kuopion korttelimuseo
(Kuopio)

Kallioniemi & Päätalo-keskus
(Taivalkoski)

Kolin luontokeskus Ukko
(Lieksa)

Paateri
(Lieksa)

Pielisen museo
(Lieksa)

Jyväskylän yliopiston tiedemuseon Kulttuurihistoriallinen museo
(Jyväskylä)


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin