Museomuusat matkalla, osa 6:
Vauhdikas museokierros Kotkassa

Museomuusien matkan puoliväli alkaa häämöttää. Kotkassa museoseikkailijat Ella ja Iiris suuntaavat Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle, jossa he nauttivat kauniista luonnosta ja kohisevasta koskesta. Seikkailupäivä jatkuu Merikeskus Vellamoon, jossa seikkailijat tanssivat hääpuvuissa, tutustuvat merimonstereihin, lentävät virtuaalitodellisuudessa saaren yllä ja paljon muuta.


Katso video Ellan ja Iiriksen vauhdikkaasta seikkailupäivästä Kotkassa! Matkan kaikki seikkailuvideot löydät sivun lopusta.


Lappeenrannasta suuntasimme kohti Kotkaa, jossa meitä odotti kaksi museokohdetta. Ensimmäinen näistä oli Langinkosken keisarillinen kalastusmaja. Kalastusmaja on 1880-luvun lopulta ja museona se on toiminut vuodesta 1930-luvulta lähtien. Kalastusmaja on kaunis hirsirakennus, jota ympäröi ihanan vehreä luonto ja villinä pauhaava koski.

Kotkassa toinen kohteemme oli Merikeskus Vellamo, joka esittelee meren ja seudun historiaa, elämää, ihmisiä ja teollisuutta. Leikimme Leikkimössä, tanssahtelimme hääpuvuissa Tahdon! Rakkauden tarinoita -näyttelyssä, sukelsimme merimonsterien maailmaan Merimonsterit-näyttelyssä, opimme lasiteollisuudesta ja Karhulan lasitehtaasta Lasia kaikille - Karhula 1889-2009 -näyttelyssä, lentelimme VR-lasien avulla Hietasen sahasaaren yllä sekä ihastelimme uusia ja vanhoja veneitä! Vellamon edustalla seisoo myös Jäänmurtaja Tarmo, joka sekin on museovieraille avoin.

 


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin