Museomuusat matkalla, osa 5:
Ella ja Iiris suuntaavat Lappeenrannan linnoituksen museoihin

Museomuusien matka vie Lappeenrantaan! Ella ja Iiris tutustuvat Lappeenrannan linnoituksen alueen museoihin: Lappeenrannan taidemuseoon ja Etelä-Karjalan museoon, joissa heitä odottaa liuta kiinnostavia näyttelyitä. Katso video ja lue lisää näyttelyistä!


Katso video ja koe Lappeenrannan museot! Matkan kaikki seikkailuvideot löydät sivun lopusta.


Lappeenrannassa tutustuimme linnoituksen alueen museokohteisiin. Ensimmäinen näistä oli Lappeerannan taidemuseo. Käydessämme museossa sen päänäyttely oli Väinö Rautio – Viipurilaissyntyisen taiteilijan retrospektiivinen näyttely, joka esitteli kattavasti taitelijan elämäntyötä.

Taidemuseossa oli myös Saimaan rannalta -kokoelmanäyttely, joka koostui monen eri taitelijan Lappeenrantaa kuvaavista töistä.

Erityisen hauska ja sympaattinenkin oli Täältä tuulee – Kuvataidekoululaisten kaupunkikuvia -näyttely, jonka olivat toteuttaneet Lappeenrannan kuvataidekoulun oppilaat.

Etelä-Karjalan museo kertoo alueen historiasta aina muinaisajalta nykypäivään. HIISI – Etelä-Karjalan merkittäviä muinaisjäännöskohteita -näyttely esitteleekin juuri alueen muinaisjäännöksiä, kuten esineistöä ja luonnonmuodostelmia.

Pyhän koiran niemi – Siperian alkuperäiskansojen tarinoita ja kulttuuria Hanti-Mansiasta -näyttely kertoi meille Siperian alkuperäiskansojen elämästä, tavoista ja uskomuksista.

Museon perusnäyttely, Rajalla - Kolme karjalaista kaupunkia: Lappeenranta, Viipuri ja Käkisalmi, vei meidät seikkailulle Lappeenrannan lisäksi Viipuriin ja Käkisalmelle.

Linnoituksen alueella toimii myös erityisen kiinnostava Tunnemuseo – Ihmisiä Rauhassa -näyttely, joka kertoo Rauhan mielisairaalayhteisöstä, ihmisistä ja historiasta. Näyttely on toteutettu yhdessä Etelä-Karjalan museon kanssa.

 


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin