Museomuusat matkalla, osa 3:
Tutustumista Jyvskyln museoiden tarjoamiin tarinoihin

Museomuusien matka jatkuu kohti Jyväskylää, jossa he tutustuvat kolmeen Museokortti-kohteeseen: Keski-Suomen museon Käsityöläismuseoon, Jyväskylän taidemuseoon sekä Suomen käsityön museoon. Vauhdikas seikkailupäivä pitää sisällään tutustumista suomalaiseen käsityöperinteeseen sekä kiehtoviin näyttelyihin. Lue, mitä kaikkea Museomuusat kohtaavat Jyväskylän museoissa!


Katso video ja tutustu Jyväskylän upeisiin museoihin! Matkan kaikki seikkailuvideot löydät sivun lopusta.


Mäntästä suuntasimme kohti Jyväskylää, jossa meitä odotti kolme museokohdetta. Ensimmäinen näistä oli tunnelmallisella Toivolan Vanhalla Pihalla sijaitseva Keski-Suomen museon Käsityöläismuseo! Museossa meidät otti lämpimästi vastaan ihastuttava ja osaava opas, joka esitteli meille museoon kuuluvat Kuparisepän talon sekä Puusepän talon. Opimme paitsi suomalaisesta käsityöperinteestä, myös itse rakennusten historiasta sekä entisajan elämästä ja sen käytännöistä!

Seuraavana päivänä aloitimme museopäivämme Jyväskylän taidemuseossa, jossa oli esillä Emma Ainalan näyttävä, värikäs ja ajatuksia herättävä näyttely Dear Ambiguity. Myös museon galleriassa esillä ollut Yuichiro Saton näyttely, Metsä – todellisuuden ja kuvitelman rajamailla, teki meihin vaikutuksen. Jyväskylän taidemuseossa on myös tällä hetkellä nimeä etsivä taidetila, jossa oli Tiitus Petäjäniemen maalauksia -näyttelyn lisäksi paljon osallistavaa kokeiltavaa ja tutkittavaa!

Taidemuseon jälkeen suuntasimme Suomen käsityön museoon, jossa pysyvä näyttely kertoi kattavasti suomalaisesta käsityöperinteestä ja sen historiasta, vei nostalgiamatkalle koulun käsityötunneille sekä esitteli kauniita kansallispukuja. Vaihtuvista näyttelyistä erityisen ihana oli Keramiikan toinen luonto -näyttely, joka käsitteli ihmisen luontosuhdetta viiden keramiikkataiteiijan silmin. Museossa toimii myös avoin paja, joka mahdollistaa kävijälle omien käsityötaitojen kokeilun tai harjoittamisen pienen materiaalimaksun hinnalla – itse teimme mm. tuohisormuksia sekä rautalankatöitä.

 


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin