Museomuusat matkalla, osa 2:
Mntn Serlachius-museoiden nyttelyt tekevt vaikutuksen

Ella ja Iiris hyppäävät Tampereelta junaan ja suuntaavat kohti Mäntän Serlachius-museoita Göstaa ja Gustafia. Museomuusat tutustuvat museoiden laajan näyttelyvalikoiman antiin, ja erityisen vaikutuksen heihin tekee Matthew Day Jacksonin Maa-näyttely. Tunnelmoi videolta Serlachius-museoiden näyttelyitä sekä lue Ellan ja Iiriksen seikkailupäivästä.


Katso Museomuusien seikkailuvideo ja tutustu Serlachius-museoihin Göstaan ja Gustafiin! Matkan kaikki seikkailuvideot löydät sivun lopusta.


Saavuimme junalla Vilppulaan. Yövyimme ystävän luona, ja saapumista seuraavana päivänä lähdimme tutkimaan Mäntän Serlachius-museoita.

Serlachius-museot ovat kokonaisuus, joka koostuu kahdesta museosta, nimeltään Gösta ja Gustaf. Ensimmäiseksi suuntasimme taidemuseo Göstaan.

Gösta on suuri, monesta näyttelystä koostuva museo, johon kuuluu vanha, hieno kartano sekä vuonna 2014 avattu paviljonki.

Göstan paviljongissa oli vierailumme aikana väriä käsittelevä ja esittelevä näyttely Kaukana viileä varjo – Pieni näyttely väristä, taiteilijapariskunta Eric O. W. Ehrström ja Olga Gummerus-Ehrstömin elämäntyötä esittelevä Olli ja Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide -näyttely sekä meihin museomuusiin erityisen vaikutuksen tehnyt Matthew Day Jacksonin näyttely Maa, joka esitti erilaisen tulevaisuudenkuvan ja herätti paljon ajatuksia siitä, mihin suuntaan maailmantilanteen kehitys saattaa viedä.

Tutkittuamme Göstan paviljongin läpikotaisin suuntasimme kartanon puolelle, jossa oli esillä Gösta Serlachiuksen säätiön taidekokoelmaan kuuluvia teoksia näyttelyssä nimeltä Kartanon klassikot!

Evästauon jälkeen meitä odotti toinen Serlachius-museo, Gustaf. Gustaf on tehtailija G. A. Serlachiuksen mukaan nimetty ja sen rakennus on samannimisen yhtiön entinen pääkonttori! Gustafissa onkin Paperiperkele-näyttely, joka kertoo tarinan yhtiön perustajasta ja hänen värikkäästä elämästään sekä hullunrohkeista liikeideoistaan loistavien ääninäyttelijöiden ja näyttävien lavasteiden siivittämänä.

Intensiivisen tarinan vastapainoksi museossa toimii Apteekkarin kauppahuone, jossa pääse leikin ja osallistamisen kautta perehtymään entisajan apteekkitoimintaan sekä ammatteihin! Gustafissa oli myös Johanna Leckinin valokuvanäyttely Olipa kerran, tässä paikassa.

Mäntän Serlachius-museot tarjosivat valtavasti niin taidetta kuin historiaakin, ja museopäivän jälkeen olimme uupuneita mutta onnellisia kaikesta näkemästämme!

 


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin