Herrojen kulttuuriretki, osa 3:
Lappeenrannan taidemuseosta kohti Olavinlinnaa

Viimeinen seikkailupäivä alkaa vierailulla Lappeenrannan taidemuseossa, jossa herrat ihastelevat viipurilaissyntyisen kuvataitelija Väinö Raution teoksista koottua retrospektiivistä näyttelyä. Matka jatkuu kohti Parikkalan patsaspuistoa, ja päivän kruunaa vierailu Savonlinnan Olavinlinnassa. Kulttuuriretken päätteeksi herrat muistelevat matkan kohokohtia.


Katso herrojen viimeinen seikkailuvideo ja tutustu Lappeenrannan taidemuseoon ja Olavinlinnaan! Kaikki herrojen videot löydät sivun lopusta.


Katso kuvia ja lue herrojen matkapäiväkirja:

Lappeenrannan sataman yllä kohoava linnoitus on upea kohde kulttuurimatkailijalle. Herrojen erityisen mielenkiinnon kohteena siellä on kirkkaan keltaisilla seinillään erottuva Lappeenrannan taidemuseo. Se on yhteen tasoon rakennettu kompakti rakennus ja ihanteellinen näyttelytoimintaa varten, sillä vierailijoiden huomio säilyy herpaantumattomana koko vierailun keston ajan.

Kesän keskeisin anti on Viipurista lähtöisin olevan kuvataiteilija Väinö Raution retropektiiviseen näyttelyyn.


Suurelta osin yksityiskokoelmista lainatut teokset ovat monelta vuosikymmeneltä ja taiteilijan ilmaisun kehitystä seuraa mielenkiinnolla, alkuvuosien usein Viipuria esittävistä maalauksista vanhempien vuosien abstraktiivisiin ja voimakkaan ekspressiivisiin töihin.


Suomen parhaiden kahviloiden joukkoon sijoittuu myös linnoituksessa sijaitseva kahvila Majurska, toteavat matkamiehemme leivonnaisia maistettuaan.

ITE-taiteilija Veijo Rönkkösen patsaspuisto Parikkalassa on helposti lähestyttävä, metsän ympäröimä puutarhatontti tien varressa. Sisäänpääsymaksu on vapaaehtoinen, mutta itse valitun summan pulittaa mieluusti, kun on ensisilmäyksen luonut maastoon sijoitettuihin betonisiin veistoksiin.


Edesmenneen,itsekseen viihtyneen taiteilijan sielunmaisemasta kohonneet työt ovat yhtä aikaa ilkikurisen iloisia ja häiriintyneen pelottavia tekohampaineen kaikkineen. Tämän puiston pitäisi kyllä ehdottomasti olla Museokortti-kohde!


Savonlinnan massiivinen symboli on tietenkin Pyhälle Olaville pyhitetty linnoitus, Olavinlinna. 1400-luvulla rakennettu linna on kaikille herroille tuttu aiemmilta käynneiltä, mutta nyt kierrokselle linnassa antaa lisäväriä se, että heistä yksi on sukututkimuksen mukaan linnan ensimmäisen voudin Pietari Niilonpoika Kylliäisen jälkeläinen alenevassa polvessa. 


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 30 (22.7.–28.7.).

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja
(Kotka)

Merikeskus Vellamo
(Kotka)

Haminan kaupunginmuseo
(Hamina)

Kotkaniemi, P. E. Svinhufvudin koti
(Luumäki)

Lappeenrannan taidemuseo
(Lappeenranta)

Olavinlinna
(Savonlinna)


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin