Mekaanisen musiikin museon oppaiden vauhdikkaan shown, soiton ja laulun johdolla kuljetaan museon salien ja musiikin eri aikakausien lpi.

#Museoroadtrip, osa 5:
Mekaanista musiikkkia ja matkamuistotatuoinnit Varkaudessa

Demin ja Jarkon #Museoroadtrip-seikkailun viimeinen Museokortti-kohde on Varkauden Mekaanisen musiikin museo, joka tarjoaa seikkailijoille ainutlaatuisen musekokemuksen. Oppaiden vauhdikkaan shown, soiton ja laulun johdolla seikkailijat kulkevat museon salien ja musiikin eri aikakausien läpi nähden gramofoneja, posetiiveja, orkestrioneja ja paljon muuta. Demin ja Jarkon seikkailu päättyy matkamuistotatuointeihin, joihin he saivat inspiraation matkan ensimmäisenä päivänä Ahvenanmaan merenkulkumuseon merimiestatuoinnesta kertovassa näyttelyssä.


Katso video ja tutustu ainutlaatuiseen Mekaanisen musiikin museoon! Kaikki #Museoroadtrip-videot löydät sivun lopusta.


Demi ja Jarkko suuntaavat tutustumaan mekaanisen musiikin historiaan siihen syventyneessä Mekaanisen musiikin museossa. Museossa pääsee kokemaan ja kuulemaan, miten musiikkia on soitettu ennen MP3-soitinta, CD-levyjä, mini-discejä tai hifi-järjestelmiä.


Mekaanisen musiikin museo koetaan aina opastuksen kanssa. Opastukseen voi hypätä milloin vain mukaan, ja museokävijää kierrätetään museon saleissa, kunnes hän on nähnyt kiertänyt koko museon.


Oppaan vauhdikkaan shown, soiton ja laulun johdolla kuljette museon salien ja musiikin eri aikakausien läpi. Opas tutustuttaa museokävijät vanhan ajan mekaaniseen musiikkiin ja ainutlaatuisiin laitteisiin.


Museosta löytyy muun muassa gramofoneja, posetiiveja, jukeboxeja sekä orkestrioneja. Yksi museon harvinaisuuksista on Goliath, joka on 75 soittajan orkestrioni, eli urkupilleihin perustuva automaattisoitin, joka kuulostaa samalta kuin 75 hengen sinfoniaorkesteri.


Katso Demin ja Jarkon seikkailu video Mekaanisen musiikin museosta, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja mieleenpainuvan museoelämyksen!

Demin ja Jarkon #Museoroadtrip-alkoi Ahvenanmaan merenkulkumuseon Usko, toivo ja rakkaus -näyttelystä, jossa seikkailijat inspiroituivat suuresti näyttelyn merimiestatuoinneista. Viimeisen seikkailupäivän päätteeksi he saavat ohjeekseen mennä Varkauden uuteen Tattoo museum -kohteeseen.

Tässä Suomen ainoassa tatuointitaiteen historiaan keskittyvässä museossa he pääsevät syventymään tatuointien maailmaan. Museo ei ole Museokortti-kohde, mutta kyseessä on maksuton museo.

Demi ja Jarkko päättävät mennä museon yhteydessä olevaan tatuointistudioon ottamaan merimiesteemaiset matkamuistotatuoinnit. Demin jalkaan tatuoitiin pieni ankkuri ja Jarkon nilkkaan ankkuri, sydän ja köysi.

– Merimiehet ottavat tatuointeja tärkeistä matkoistaan ja symbolisia kuvia rakkaistaan, ja niin myös me nyt, Demi iloitsee.
 

Katso Demin ja Jarkon seikkailuvideot


Seikkailureitti

Seikkailun etenemiseen voi osallistua Instagramissa @museokortti viikolla 28 (8.7.–14.7.).

Seikkailua seurataan viikolla 29 (15.7.–21.7.)

Naantalin museo
(Naantali)

Ahvenanmaan merenkulkumuseo
(Maarianhamina)

Museoalus Pommern
(Maarianhamina)

Kastelholman linna
(Sund)

Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo
(Maarianhamina)

Ahvenanmaan taidemuseo
(Maarianhamina)

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
(Sastamala)

Mekaanisen musiikin museo
(Varkaus)


Katso Demin ja Jarkon seikkailuhakemus:


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin