#Museoroadtrip, osa 3:
7 500 vuotta Ahvenanmaan historiaa

Instagram-seuraajat lähettävät Demin ja Jarkon vierailemaan Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisessa museossa, jossa he tutustuvat vaiheittain 7 500 vuoteen Ahvenanmaan historiaa. Seikkailijat poikkeavat myös Ahvenanmaan taidemuseossa, jonka kesänäyttely tarjoaa videoinstallaatioita ja veistoksia.


Katso Demin ja Jarkon seikkailuvideo ja tutustu Ahvenanmaan museoihin! Kaikki #Museoroadtrip-videot löydät sivun lopusta.


Ahvenanmaan Museon täysin uusittu perusnäyttely esittelee Ahvenanmaan historiaa aina karuille saarille rantautuneista hylkeenpyytäjistä nykypäivän globaaliin ja monikulttuuriseen yhteiskuntaan asti. Näyttely on jaettu kronologisesti muinaisaikaan, keskiaikaan, suurvalta-aikaan, 1800-lukuun ja 1900-lukuun. Näin kävijät voivat vaiheittain käydä läpi 7 500 vuotta Ahvenanmaan historiaa.

Seikkailijat poikkeavat myös viereisessä Ahvenanmaan taidemuseossa, joka esittelee ahvenanmaalaista taidetta laajasta näkökulmasta aina maalauksista ja veistoksista installaatioihin asti. Taidemuseo seuraa aktiivisesti nykytaiteen kehitystä. Museon kesänäyttelyssä on esillä valokuvataiteilija Santeri Tuorin videoinstallaatio, jossa metsä kietoutuu tiheän rihmastomaisena ekosysteeminä tilaksi ja tunnelmaksi. Näyttelyssä on esillä myös kuvanveistäjä Kim Simonssonin keramiikkaveistoshahmoja.

 

Katso Demin ja Jarkon seikkailuvideot


Seikkailureitti

Seikkailun etenemiseen voi osallistua Instagramissa @museokortti viikolla 28 (8.7.–14.7.).

Seikkailua seurataan viikolla 29 (15.7.–21.7.)

Naantalin museo
(Naantali)

Ahvenanmaan merenkulkumuseo
(Maarianhamina)

Museoalus Pommern
(Maarianhamina)

Kastelholman linna
(Sund)

Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo
(Maarianhamina)

Ahvenanmaan taidemuseo
(Maarianhamina)

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
(Sastamala)

Mekaanisen musiikin museo
(Varkaus)


Katso Demin ja Jarkon seikkailuhakemus:


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin