Is ja lapset museoiden kulisseissa, osa 5:
Helene Schjerfbeckin 157-vuotissynttrit Ateneumilla

Seikkailu museoiden kulisseissa jatkuu Helsinkiin. Aki, Anni ja Joona juhlistavat Ateneumilla Suomen kuvataiteen päivää ja taiteilija Helene Schjerfbeckin 157-vuotissyntymäpäivää. Seikkailijat koristelevat synttärikakun ja kutsuvat museokävijöitä laulamaan ja juhlimaan. Päivän lopuksi Aki, Anni ja Joona kiipeävät Kansallismuseon torniin ihastelemaan upeita näkymiä.
Katso videolta, kun Aki, Anni ja Joona viettävät Suomen kuvataiteen päivää Ateneumilla järjestäen juhlat Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän kunniaksi. Luvassa kakun valmistamista, synttärilauluja ja juhlahumua. Seikkailijat jututtavat myös Ateneumin intendenttiä Timo Huuskoa, joka kertoo tarinoita Schjerfbeckin elämästä. Seikkailupäivän kruunaa Kansallismuseon tornin näkymät.

 


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 28 (8.7.–14.7.)

Raahen museo
(Raahe)

Pohjanmaan museo
(Vaasa)

Museokeskus Vapriikki
(Tampere)

J.L. Runebergin koti
(Porvoo)

Ateneumin taidemuseo
(Helsinki)

Louhisaaren kartano
(Masku)

Katso Akin, Annin ja Joonan seikkailuhakemus:


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin