Is ja lapset museoiden kulisseissa, osa 1:
Merellisi tarinoita Raahen museossa

Akin, Annin ja Joonan, eli Naamakattien, museoseikkailu alkaa heidän kotikaupungistaan Raahesta, jossa he vierailevat Raahen museon Pakkahuoneen museossa. Kyseessä on Suomen vanhin paikallismuseo, jonka tiloissa on aikoinaan toiminut merimieshuone. Naamakatit tutustuvat museon merellisiin tarinoihin ja tavaroihin. Videolla selviää myös tarina Naamakatit-nimityksen taustalla.


Aki, Anni ja Joona tutustuvat kotikaupunkinsa museoon ja sen tarjoamiin tarinoihin. Raahen museon Pakkahuoneen museo on Suomen vanhin paikallismuseo. Museo sijaitsee vuonna 1848 rakennetussa kaupungin tulli- ja pakkahuoneessa, jossa toimi aikoinaan myös merimieshuone.

Pakkahuoneen kokoelmien rungon muodostavat 1800-luvulla lahjoitetut esineet: kaukomailta tuodut luonnonihmeet ja käyttöesineet sekä eksoottiset matkamuistot. Myöhemmin on koottu myös Raahen kaupungin historiaan liittyvää kulttuurihistoriallista esineistöä, muun muassa taidokkaita naisten käsitöitä, astioita ja leluja.

Kokoelmat kertovat Raahesta merenkulkijoiden ja laivanrakentajien kaupunkina. Purjelaivapienoismallit, laivataulut ja navigointivälineet ovat osa Raahen merellistä historiaa.

 


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 28 (8.7.–14.7.)

Raahen museo
(Raahe)

Pohjanmaan museo
(Vaasa)

Museokeskus Vapriikki
(Tampere)

J.L. Runebergin koti
(Porvoo)

Ateneumin taidemuseo
(Helsinki)

Louhisaaren kartano
(Masku)

Katso Akin, Annin ja Joonan seikkailuhakemus:


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin