Museoseikkailu rannikolla, osa 4:
Aurinkoinen seikkailupiv Pietarsaaren museoissa

Seikkailun neljännessä osassa Minna viettää aurinkoisen päivän Pietarsaaressa vieraillen Pietarsaaren kaupunginmuseon Malmin talossa ja Tupakkamakasiinissa. Minna huomaa olevansa museokävijä, joka pitää erityisesti opastuksista ja niiden tarjoamista tarinoista.Pietarsaaren kaupunginmuseo on historiallinen museo, joka perustettiin vuonna 1904. Museo tallettaa kaupungin menneitä vaiheita, tärkeänä osa-alueena merenkulku ja laivanrakennus. Museolla on useampia toimipisteitä, ja yksi niistä on historiallinen museo Malmin talossa, jossa Minna vierailee ensin. Kauppias ja laivanvarustaja Peter Malm rakennutti Malmin talon vuosina 1836–38.

Museokohteessa voi tutustua kaupungin merenkulkuhistoriaan: sieltä löytyy varustamokonttori 1800-luvun loppupuolelta, laivankuvia ja pienoismalleja. Merenkulku on aina ollut keskeinen osa kaupungin elämää. Piharakennuksessa on maalaiskauppa 1950-luvulta, työläisasunto ja kampaamo sekä talonpoikaistupa ja takilakamari.


Malmin talossa pääsee tutustumaan kaupungin merenkulkuhistoriaan.


Kampaamo Rita on Malmin talon piharakennuksessa sijaitseva vuonna 1943 perustetun kampaamon interiööri. Se on ollut toiminnassa vielä 1970-luvulla.

Malmin talon museonjohtaja kertoo Minnalle, että he ovat käynnistäneet 30 vuotta vanhan näyttelyn uudistamisprojektin, johon kuuluu perusnäyttelyn uudistaminen, tarinoiden tuominen kuultavaksi äänioppaan kautta sekä kuvamateriaalin esittäminen lukulaitteilla. Minna uskoon, että uusittu museo tulee olemaan kävijälle vieläkin hienompi kokemus, sillä talo tuntuu olevan täynnä mielenkiintoisia tarinoita!


Minna piti Pietarsaaren Tupakkamakasiinin avarasta tilasta, joka nosti teokset hyvin esille. Museossa on esillä Karin Sidorow -näyttely 29.8.2019 asti.

Ennen seuraavaan kaupunkiin matkaamista Minna vierailee myös Pietarsaaren kaupunginmuseon Tupakkamakasiinissa, joka on vuonna 1904 perustettu historiallinen museo. Tupakkamakasiinin Karin Sidorow -näyttelyssä esitellään valikoima Karin Sidorowin öljy- ja akvarelliteoksia sekä myös piirroksia ja luonnoksia. Pietarsaaren kaupunginmuseon taidekokoelmissa on yli 170 Sidorowin teosta. Maisemat, muotokuvat sekä asetelmat muodostavat valtaosan Sidorowin tuotannosta.

 

Seuraa Minnan seikkailua


Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin