Ida: Repussa kamera ja luonnoslehtiö – suuntana museot ja moderni maalaustaide kuin myös perinteinen suomalainen veistostaidekin

Ida matkaa junalla pääkaupunkiseudulta länsirannikolle ja takaisin repussaan vain vaihtovaatekerta, eväät, kamera ja luonnoslehtiö. Tarkoituksena hänellä on ottaa kaikki seikkailullinen irti huimasta mahdollisuudesta kiertää Museokortin seikkailijana ja nautiskella taiteen nälkään niin modernia maalaustaidetta kuin perinteistä suomalaista veistostaidettakin.

"Olen Ida, 28-vuotias tuore taide-, valokuva- ja videoalan yrittäjä Tuusulan Kellokoskelta. Museokortti minulta löytyy jo ennestään taskusta, ja museoiden koluaminen on aina ollut mitä mieluisinta puuhaa. Lähden matkalle yksin reppuni, luonnoslehtiöni ja kamerani kanssa ja haluan kannustaa muitakin lähtemään rohkeasti seikkailuihin yksin, sillä se on hurjan hauskaa!

Minun viiden päivän kestoinen museoseikkailuni alkaa kesäkuussa ja lähtee liikkeelle kotoisasti Helsingistä Ellen Thesleff -näyttelystä ja kaikesta muusta, mitä HAM Helsingin taidemuseolla on tarjota. Siitä siirryn junalla Harjavaltaan, jossa odottaa Emil Cedercreutzin museo veistostaiteineen ja Japonism Today -näyttelyineen. Seuraavaksi matkaan junalla Vaasaan, jonne olen jo pitkään halunnut mennä, vaan eipä ole koskaan tullut käytyä. Siellä on suunnitelmissa harrastaa Kuntsin modernin taiteen museota ja kaupungin tutkiskelemista joko jalan tai hotellilta vuokratun pyörän selästä. Kello viisi iltapäivällä jatkaa juna taas Vaasasta Tampereelle, jossa yövynkin kaksi yötä hostellissa. Kierrän tuona aikana kolmessa museossa - Mediamuseo Rupriikissa, Museo Milavidassa sekä Emil Aaltosen museossa – ja nautin tietysti kesäisestä Tampereesta!

Olen varma, että tästä tulee aivan mieletön reissu ja odotan aivan täpinöissäni, että mitä kaikkea jännittävää tuleekaan tapahtumaan ja keitä kaikkia uusia ihmisiä tulenkaan tapaamaan tällä matkallani Länsi-Suomeen ja takaisin. Aion ottaa kaiken seikkailullisen irti tästä huimasta mahdollisuudesta kiertää Suomea Museokortin kanssa. Lähtekää siis mukaan inspiroitumaan ja nauttimaan kaikista kauniista museoista sekä kesäisistä maisemista matkan varrella!"

Idan somekanava: Instagram @idamariapavalina

Seuraa Idan seikkailua sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla #idareppujataide #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros


 


Seikkailureitti

Seikkailua seurataan viikolla 26 (24.6.–30.6.)

HAM Helsingin taidemuseo
(Helsinki)

Emil Cedercreutzin museo
(Harjavalta)

Kuntsin modernin taiteen museo
(Vaasa)

Mediamuseo Rupriikki
(Tampere)

Museo Milavida
(Tampere)

Emil Aaltosen museo
(Tampere)


Katso Idan seikkailuhakemus:Museokortti - vuoden mittainen kulttuurimatka 300 museoon!

Uusi Museokortti itselle tai lahjaksi 69€
Voimassaolevan kortin uusiminen 64€

Lisätietoa Museokortista >

Tatjan, Akun ja Taimin Matka menneeseen -seikkailun kruunaa video, joka koostaa koko seikkailun yhdeksi muistoksi. Perhe kiersi Suomea koko kesän ja kävi yli kymmenessä Museokortti-kohteessa. Jokaisella matkalla esiteltiin muinaisuutta huokuvia museokohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Jaa museokokemuksesi
#museokortti #museokierros @museokortti

 

Tutustu seikkailijoihin