Museokortti etsii seikkailijoita
Millainen olisi unelmiesi museokierros? Etsimme värikkäitä persoonia suunnittelemaan ja toteuttamaan unelmien Museokortti-kierroksia Suomen suvessa.

Museokortti etsii seikkailijoita: Suunnittele unelmiesi Museokortti-kierros – me maksamme sen toteutuskustannukset!

Oletko matkustamista ja kulttuuria rakastava seikkailija? Haluaisitko lähteä unelmiesi museokierrokselle ja jakaa sen yleisön kanssa? Jos vastasit kyllä, saatat olla hakemamme seikkailija! 

HAE MUKAAN: Etsimme värikkäitä persoonia suunnittelemaan ja toteuttamaan unelmien Museokortti-kierroksia Suomen suvessa. Valittuja seikkailuja seurataan ensi kesänä Museokortin kanavissa. Annamme matkaan Museokortit ja maksamme kuitteja vastaan seikkailun toteutuskustannukset. Bonuksena seikkailijat saavat palkkion, jota voi käyttää esimerkiksi pohjakassana tuleville seikkailuille.

Hae seikkailijaksi — täytä hakulomake tästä!


Suomen kesä on maaginen. Pyöräilyä pohjoisen yöttömässä yössä, ajelua halki metsäisten maisemien, juoksentelua ruispellossa, veneilyä pitkin rannikkomme välkehtiviä vesiä. Taskussa Museokortti ja kohteita lähes 300 – Ahvenanmaalta Inariin. Vähintään yhtä paljon kuin Museokortti-kohteita, löytyy tapoja toteuttaa unelmien museokierros. 

Millainen olisi unelmiesi museoseikkailu? Kenen kanssa sen tekisit ja missä kävisit? Miten dokumentoisit seikkailusi? Esittele meille ideasi omalla tyylilläsi ja tee arvio sen kustannuksista. Lähetä hakemuksesi 6. toukokuuta mennessä. Parhaat seikkailut toteutetaan kesä-elokuussa 2019. 


Oletko Museokortin seikkailija?

Suunnittele unelmiesi museokierros. Seikkailun tyyli ja toteutustapa ovat vapaat. Arvostamme mielikuvitusta ja yllättäviä käänteitä. Ole rohkea ideoinnissa ja uskalla ehdottaa meille villeimmätkin museokierrosunelmasi! 

Täytä hakulomake 6.5. mennessä ja liitä mukaan vapaamuotoinen hakemus. Hakemus voi olla vaikkapa video, kasa postikortteja, Instagram-tarina, kuvakollaasi, blogipostaus tai perinteinen kirje. Pääasia on, että erotut sillä joukosta ja saat meidät vakuuttumaan siitä, että juuri sinun seikkailuitasi halutaan seurata kanavissamme kesällä 2019. Kannustamme keräämään seuraajia jo hakuvaiheessa esimerkiksi julkisella videolla, blogipostauksella, Instagram-sisällöllä tai performanssilla.

Huomioithan, että voimme julkaista hakemukseen liittämääsi sisältöä jo hakuaikana kanavissamme!


Kerro meille ainakin seuraavat asiat: 

  • Minkälaisen museokierroksen tekisit kesäisessä Suomessa? Esittele reittisuunnitelmasi meille! Kohteita löytyy Ahvenanmaalta Inariin ja nähtävää riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan kuin vaikkapa jääkiekon ystäville.
  • Teetkö reissun yksin, kaksin vai porukassa? Mukana voi olla vaikkapa anoppi, ystäväporukka, polttariseurue, lemmikkiboa tai kaikki edellämainituista.
  • Missä kävisit ja yöpyisit? Voit keskittyä yhteen osaan Suomesta tai matkata vaikka läpi maan. Vain mielikuvitus on rajana!
  • Millä kulkuneuvolla etenisit (esim. sup-laudalla, moottoripyörällä, junalla, liftataten, polkupyörällä, kuumailmapallolla, alpakalla)?
  • Kuinka pitkään kierros kestäisi (ajankohta ja pituus)? 
  • Miten dokumentoit seikkailusi (esim. videosarja, Instagram-tarina, kuvareportaasi, blogi, postikortit)? Tuotat sisältöä, jota seuraamme kesän ajan Museokortin kanavissa.
  • Millaista sisältöä tuottaisit ja kuinka usein?

Hakijoiden joukosta valitaan kiinnostavinta sisältöä seikkailuiltaan tuottavat suunnitelmat. Ilmoitamme valituille seikkailijoille 24. toukokuuta mennessä. 

Valittuja seikkailuja seurataan ensi kesänä Museokortin kanavissa. Museokortti saa oikeuden julkaista ja jakaa seikkailijoiden tuottamia sisältöjä omissa kanavissaan. Myös hakuaikana lähetettyjä sisältöjä voidaan julkaista kanavissamme. 

Käyttämällä näitä tunnisteita voit seurata seikkailuja ja jakaa omiasi:

#museokortti #museokierros #seikkailija #museoseikkailu

Hae seikkailijaksi — täytä hakulomake tästä!


Museokortti on vuoden voimassa oleva lippu lähes 300 museoon ympäri Suomen. Kortteja on hankittu jo noin 240 000 kappaletta, joista voimassa on lähes 170 000. Aloita suunnittelemaan museokierrostasi tutustumalla Museokortti-kohteisiin.LISÄTIETOJA:
Voit tiedustella lisätietoja alla olevalla kommenttipalstalla. Huomaathan, että kommenttisi ja vastaukset näkyvät julkisesti kaikille. Seikkailija-hakemus tehdään erillisellä hakulomakkeella

 
 • Facebook
 • Twitter
?

Jos lähtee matkaan kaverin kanssa, niin korvataanko matkakulut molemmille?

Jari Jouppila

Kierrosten alku Tampereelta sitten siirtyminen Länsi rannikolle ja siitä Pohjoista kohden ja jos aikaa jää niin vielä Itä Suomen kierros.

Koo

Hip hei, idea viritteillä! Tarkennusta: onko tarkoitus kierrellä museokortti museoita vai voisiko mukaan liittää myös museokortin ulkopuolella olevia museoita jotka ehkä tulevaisuudessa vosivat olla museokortti museoita :D

Eeva

Hei. Ihana idea. Menisin ystävien kanssa museoihin! Entä pikkupaikkakuntien ihastuttavat museot? Niitä en löytänyt edes haulla. Mutta nyt reissujuonta punomaan!

Akvaarius

Kuinka monta erillistä seikkailijaa/seikkailijaryhmää voi tulla valituksi?

Eliisa

Hei!
Olisin kiinnostunut kuulemaan minkä suuruisen palkkion olette suunnitellet maksavanne seikkailijoille. Tässä tuotetaan somesisältöä, jonka laadukas tuottaminen ottaa hyvinkin aikaa ja vaatii osaamista. Millaisesta palkkiosta on kyse?

Carolina

Is it possible to send the application in English?

Tiina

Hitsi, en ole kesällä Suomessa! Eihän naapurimaita lasketa mukaan?

VASTAUS:
Kiitos kysymyksestä! Seikkailut toteutetaan kotimaassa ja ne sisältävät Museokortti-kohteita Ahvenanmaalta Inariin.

tomuthumb

Eläkeläisenä tulee joskus poikettua museoihin. Pidän piiloitetuista helmistä eli museoista joita eivät kansanjoukot saarra. Tänä kesänä minulla on tiedossa yksi matka Seinäjoelle ja toinen Suvisoittoon Porvooseen, kolmas ehkä Mänttä-Vilppulaan. Ne eivät ehkä ole unelmien matkoja. Olisi myös kiehtovaa käydä kaikissa museoissa joiden edessä on ratikkapysäkki: Kansallimuseo, AmosRex,Designmuseo, eläinmueseo jne

VASTAUS:
Kiitos viestistä! Kannustamme heittäytymään seikkailumielelle ja täyttämään erillisen hakulomakkeen. :)

Maria Skön

Olen nuorena kiertänyt kaikki pääkaupunkiseudun alueen museot.
Nyt aikuisiällä kierrätin ahkerasti omia lapsiani.Hauskaa olisi tehdä \'uusintakierros\' ja tehdä siitä faceen kaikille luettava infopläjäys.

Videot erityisesti eri kielillä puhuttuna ovat taatusti kiinnostavia.Ps. Myös euroopan museot on kierretty mm. Ranskassa eritoten.

VASTAUS:
Kiitos viestistä! Jos innostut seikkailumielelle, täytä erillinen hakulomakkeemme ja kerro suunnitelmistasi tarkemmin.

Mietteliäs

Olisi kiva tietää, millaiset kustannukset korvataan. Hotellimajoitus/ruuat/matkat? Ja etsitäänkö muutaman päivän yhtenäistä reissua vai voiko reissun suunnitella yksittäisille päiville koko kesän ajan?

VASTAUS:
Kiitos viestistä ja hyvästä kysymyksestä! Seikkailu voi olla muutaman päivän yhtenäinen reissu tai kestää vaikka koko kesän kävellen Hangosta Inariin.

Korvattavista kustannuksista päätettäessä oleellista ovat hyvät perustelut ja hieno toteutusidea. Jos kykene perustelemaan riittävän ainutlaatuisesti, miksi sinun on lähdettävä seikkailulle vaikkapa vesitasolla, lupaamme harkita asiaa. :D

Minna

Minkä ikäistä seikkailijaa ensisijaisesti haette?

VASTAUS:
Iällä ei ole merkitystä — seikkailumieltä ja hienoja ideoita voi löytyä yhtä lailla 90-vuotiaalta eläkeläiseltä kuin 18-vuotiaalta nuorukaiselta. Ja museokierroksenhan voi tehdä paitsi mopolla myös rollaattorilla!

iida

voivatko alaikäiset toimia myös museokortin seikkailijoina? aikuinen olisi toki myös reissulla mukana muttei luultavasti näkyisi somesisällössä mukana

VASTAUS:
Kyllä. Alaikäiset voivat seikkailla huoltajiensa kirjallisella suostumuksella. Vastuullisen aikuisen on tosiaan hyvä olla reissulla mukana. Tässä luonnollisesti iso ero 17-vuotiaan ja 7-vuotiaan kohdalla!

Hanna

Onko mahdollista, että käytätte myös muiden kuin valittujen hakemusten materiaalia tulevaisuudessa? Vai mitä lähinnä mielestänne tarkoittaa: \"Huomioithan, että voimme julkaista hakemukseen liittämääsi sisältöä jo hakuaikana kanavissamme\"

Liittyykö valintaan yleisöäänestystä tms?

VASTAUS:
Hei Hanna! Pyydämme tosiaan huomioimaan, että voimme julkaista hakemukseen liitetyn reittisuunnitelman (esim. videon, tekstikuvauksen, somejulkaisun, kuvasarjan). Tämä tarkoittaa, että voimme julkaista verkkosivuillamme ja somekanavillamme lähetettyjä suunnitelmia. Voimme siis näyttää myös seuraajillemme, millaisia kekseliäitä ja luovia hakemuksia olemme saaneet ja millaisia museokierroksia seikkailijahakijat haluaisivat toteuttaa :)

Seikkailijoiden valinnan tekee Museokortti.

IG: lifetastesgood_nanne

Kuinka pitkä reissun tulee olla? Päiviä, viikkoja, kuukausia? Maksatteko esim. hostelli-/hotelliyöt/muut majoitukset, jos tulee valituksi? Entäs syömisten laita? Onko vierailtavat museot pakko tietää etukäteen vai voiko ne päättää matkan edetessä? Hirveästi kysymyksiä mielessä!

VASTAUS:
Kiitos kysymyksestä. Seikkailun tyyli ja toteutustapa ovat vapaat — mitä parempi ja perustellumpi hakemus, sitä varmemmin se voidaan toteuttaa.

Edellytyksinä on, että matka tehdään kotimaassa, se sijoittuu ensi kesään, sisältää vierailuja Museokortti-museoisa ja seikkailuilta tuotetaan sisältöä Museokortin kanaviin ja mielellään myös omiin some-kanaviin. Sisältö voi olla esimerkiksi videosarja, Instagram-tarina, kuvareportaasi, blogi tai vaikkapa kasa postikortteja.

Matkan voi tehdä yksin tai mukana voi olla vaikkapa anoppi, ystäväporukka, polttariseurue, lemmikkiboa tai kaikki edellä mainituista. Kulkuneuvona voi olla sup-lauta, moottoripyörä, juna, kimppakyyti tai kuumailmapallo. Koska seikkailuja seurataan ensi kesänä Museokortin kanavissa, ne täytyy pystyä dokumentoimaan.

Hyvässä seikkailussa on mielikuvitusta ja yllättäviä käänteitä. Hakemuksessa kannattaa siis olla rohkea ja uskaltaa esittää villeimmätkin museokierrosunelmat.

Hakijoiden joukosta valitaan kiinnostavinta sisältöä seikkailuiltaan tuottavat suunnitelmat. Valituille seikkailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 24. toukokuuta mennessä ja parhaita seikkailut toteutetaan kesä-elokuussa 2019.

Mira

Miten yleisesti museoissa on lemmikit sallittuja? Vastauksenne vaikuttaa merkittävästi reissuseurani valintaan.:D Eli odotellaan pääseekö mister mielensäpahoittaja matkaan.

VASTAUS:
Hei Mira! Lemmikkieläimet eivät valitettavasti pääse museoihin. Näyttelykaveriksi lemmikki ei siis ole osuvin valinta. Vain opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoihin.

Rusina

Ei vitsi kuulostaa ihan sairaan jännittävältä idealta :D. Varmistikin lähetän hakemuksen!

Saako alle 18v osallistua täysi-ikäisen kanssa ja haittaako jos omassa somessa ei ole paljon seuraajia (alle 100)?

VASTAUS:
Moikka! Kiva kuulla, että seikkailumme inspiroi sinua lähettämään hakemuksen meille. Alle 18-vuotiaat voivat seikkailla, kunhan heillä on huoltajien kirjallinen suostumus osallistumiseen. Vastuullisen aikuisen on toki myös hyvä olla reissulla mukana.

Someseuraajien vähyys ei tosiaankaan ole este – ei haittaa sekään, jos ei esimerkiksi edes käytä somea! Seikkailun tyyli, toteutustapa sekä dokumentointitapa ovat vapaat. Seikkailun voi dokumentoida hyödyntäen somea, mutta yhtä lailla seikkailun voi tallentaa vaikka kertakäyttökameralla tai postikorteille kirjoittamalla. Suunnitelma on sinun. Kannustamme käyttämään ideoinnissa rohkeutta ja mielikuvitusta.

Annap

Mahtava juttu! Todellakin teen voittajahakemuksen veret seisauttavasta voittajaseikkailusta! :D

VASTAUS:
Moikka Anna! Odotamme jo innolla hakemustasi! :)

Maria

Hei!
Ihanan kuuloinen seikkailu 😍 idea ja motivaatiota löytyisi, mutta kesä-elokuu väliltä ei ehkä toteutukselle löytyisi aikaa. Onko täysi mahdottomuus hakea mukaan, jos seikkailun toteuttaisi vasta syyskuun ensimmäisellä viikolla (2.-8.9)?

VASTAUS:
Hei Maria! Mukavaa, että olet seikkailumielellä! Lähtökohtaisesti etsimme seikkailijoita kesäkuukausille kesäkuusta elokuuhun. Kannustamme silti aina hakemaan, sillä tapauskohtainen jousto voi onnistua.

Museokortti

Vastaamme tällä kommenttipalstalla kysymyksiin Museokortti-seikkailuista!

Facebook-arvioita Museokortista


"Tärkein innovaatio sitten höyrykoneen."


"Kätevä ja helppokäyttöinen avain kulttuurikatselmuksiin!"

 
"Museokortti on loistava keksintö. Mainio lahja myös ystävälle, jolla on jo kaikkea."

 
"Innostaa myös kotimaan matkailuun. Ollaan käyty paikoissa joihin ei muuten olis tullut lähdettyä. Antaa sisätöä ja merkitystä elämään."


"Kiva kun mahdollistaa  pienetkin piipahtelut: voi palata jatkamaan toisella kertaa – samalla rahalla."

 
"Museokortti on aivan helmi! Madaltaa kynnystä mennä useampiin museoihin, kuin muuten tulisi mentyä. Avartaa siis maailmankatsomusta ja kulttuurin tuntemusta olemalla vain se pieni keltainen kortti. "


"Innostaa myös kotimaan matkailuun. Ollaan käyty paikoissa joihin ei muuten olis tullut lähdettyä. Antaa sisätöä ja merkitystä elämään."

 
"Loistava keksintö, joka innostaa poikkeamaan museoissa."