Hitta upplevelser!

Sök bland annat utställningar, evenemang, museer och förmåner. Bli inspirerad och hitta spontana aktiviteter till vardags eller på semestern!

 

Puheenaiheet

#Museoroadtrip, osa 1:
Demi ja Jarkko suuntaavat Ahvenanmaalle etsimn merenneidon aarretta, merimiestatuointeja ja museolaivaa

Museokortin Instagram-seuraajat ovat saaneet äänestää kihlaparin museokohteet reaaliaikaisesti matkan aikana. Demi ja Jarkko ovat siis lähteneet seikkailulle, joka tulisi olemaan heille täysi yllätys. Seikkailun videopäiväkirjan ensimmäisessä osassa pariskunta saa ohjeekseen seilata kohti Ahvenanmaata etsimään merenneidon aarretta Ahvenanmaan merenkulkumuseosta. Seikkailijat vaikuttuvat erityisesti museoalus Pommernin valo- ja ääni-installaatiosta, joka luo elämyksiä eri sääilmiöistä, tyynestä myrskyyn.

#Museoroadtrip, osa 5:
Mekaanista musiikkkia ja matkamuistotatuoinnit Varkaudessa

Demin ja Jarkon #Museoroadtrip-seikkailun viimeinen Museokortti-kohde on Varkauden Mekaanisen musiikin museo, joka tarjoaa seikkailijoille ainutlaatuisen musekokemuksen. Oppaiden vauhdikkaan shown, soiton ja laulun johdolla seikkailijat kulkevat museon salien ja musiikin eri aikakausien läpi nähden gramofoneja, posetiiveja, orkestrioneja ja paljon muuta. Demin ja Jarkon seikkailu päättyy matkamuistotatuointeihin, joihin he saivat inspiraation matkan ensimmäisenä päivänä Ahvenanmaan merenkulkumuseon merimiestatuoinnesta kertovassa näyttelyssä.

Aki, Anni ja Joona: Is ja lapset kurkkaavat museomaailman kulisseihin luvassa Helene Schjerfbeckin syntympivt, vampyyrien karkotusta sek runoilua Fredrikan puutarhassa

Historiasta ja taiteesta innostunut isä ja seikkailuihin valmiit koululaiset reissaavat Pohjois-Pohjanmaalta läpi Etelä-Suomen. Matkan varrella tulee vastaan kulttuurihistoriaa ja vampyyreitä. Heinäkuun helteessä runoillaan Fredrikan puutarhassa ja narrataan kaloja mato-ongella. Mutta mistä saadaan kakku Helenen 157-vuotissynttäreille ja millainen on Louhisaaren kartanolinnan Pirunkamari?

Enntykset rikki: yli neljnnesmiljoona suomalaista aloitti kulttuurivuoden – tulossa kotimaisten suurnimien nyttelykevt!

Museot kiinnostavat suomalaisia nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Voimassa olevia Museokortteja on suomalaisten taskussa tällä hetkellä 272 000, joka on Museokortti-historian ennätys. Myös Museokortti-käynnit kasvoivat vuoden 2022 aikana hurjaan ennätyslukemaan, 1,7 miljoonaan. Vuodesta 2023 on tulossa kiinnostava näyttelyvuosi – luvassa on kotimaisia huippunimiä Tom of Finlandista Edelfeltiin ja Klaus Haapaniemestä Kaija Aarikkaan.

Heinkuu villitsi museokvijt – Museokorttia vingutettiin enntykselliset puoli miljoonaa kertaa!

Kuluva kesä on ollut huippusuosittu museoissa. Suomalaiset ovat vinguttaneet Museokorttia jo nyt enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä. Heinäkuu rikkoi aiempien vuosien ennätykset: kuukauden aikana Museokorttia käytettiin huimat 470 000 kertaa, joka on 40 prosenttia enemmän viime vuoteen verrattuna. Kesän lopussa odotetaan miljoonan kesäkäynnin rajan menevän rikki, mikä on poikkeuksellista.

Herrojen kulttuuriretki, osa 1:
Piv Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla

Herrojen kulttuuriretki alkaa! Kolme helsinkiläistä herrasmiestä, Pauli K., Jussi ja Pauli J., ovat järjestäneet Herrojen Kulttuuriretkiä jo seitsemän kertaa. Vuotuisen tradition puitteissa ystävykset pakkaavat laukkunsa, makuupussinsa ja uimahousunsa kartoittaakseen kesäisen Suomen kulttuurista antia. Nyt suuntana on Kaakkois-Suomen museot, joista ensimmäisenä herrat vierailevat Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla Kotkassa.

Ida: Repussa kamera ja luonnoslehti suuntana museot ja moderni maalaustaide kuin mys perinteinen suomalainen veistostaidekin

Ida matkaa junalla pääkaupunkiseudulta länsirannikolle ja takaisin repussaan vain vaihtovaatekerta, eväät, kamera ja luonnoslehtiö. Tarkoituksena hänellä on ottaa kaikki seikkailullinen irti huimasta mahdollisuudesta kiertää Museokortin seikkailijana ja nautiskella taiteen nälkään niin modernia maalaustaidetta kuin perinteistä suomalaista veistostaidettakin.

Is ja lapset museoiden kulisseissa, osa 6:
Kertomuksia pirunkamarista, kummituksista ja myrkkypuutarhasta Louhisaaren kartanossa

Seikkailu museoiden kulisseissa päättyy Maskussa sijaitsevaan Louhisaaren kartanoon. Akin, Annin ja Joonan matkassa tutustut kartanon kiinnostaviin kertomuksiin. Millainen on pirunkamari, ja mistä nimitys tulee? Kulkeeko kartanossa kummitus? Entä mistä ainesosista Louhisaaren juoma valmistetaan? Seikkailijat tutustuvat myös museon kalmilaiseen hyötypuutarhaan ja myrkkypuutarhaan.

Lhde kierrokselle museoiden kulisseihin oppaiksi saat seikkailijat Akin, Annin ja Joonan, jotka johdattavat lpi Runebergin kodin kertomusten ja Schjerfbeckin juhlien

Raahelaiset Aki-isä ja lapset Anni ja Joona lähtivät viime kesänä unelmiensa museokierrokselle. Seikkailullaan kurkattiin museoiden kulisseihin ja palattiin kotiin kymmeniä kertomuksia rikkaampana. Seikkailijat kertovat nyt, mitä seikkailusta jäi käteen. Katso kiinnostavat seikkailuvideot ja lähde hauskalle kierrokselle mukaan!

Museokortti etuhintaan ryhmille ja taide-elmys Ateneumissa kaupan plle!

Osta Museokortit tarjoushintaan koko työporukalle 68 € /kpl ja polkaise vuoden kulttuuriseikkailu käyntiin Ateneumista.Museokortti ja Ateneumin taidemuseo tarjoavat ryhmille ja yritysasiakkaille syyskauden huippuedun: kun tilaatte vähintään 30 Museokorttia, saatte kortit tarjoushintaan 68 €/kpl* ja Ateneumin näyttelyintron tai etäopastuksen kaupan päälle.Tarjous voimassa 1.9.–29.10.2021 tehdyillä Museokortti-yritystilauksilla.*Uuden Museokortin normaalihinta: 72 €.

Museomuusat matkalla, osa 11:
Seikkailu Turussa johtaa linnan tunnelmista arkeologisten lydsten relle

Museomuusien seikkailulla käydään jo kolmannessa keskiaikaisessa linnassa. Vuorossa on yli 700 vuotta vanha Turun linna, jossa he tutustuvat naisten asemaa käsittelevään Muutama sana naisista -näyttelyyn.Päivän toisena museokohteena historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Nova ja siellä oleva Luutarha-näyttely, jossa esitellään arkeologisissa kaivauksissa löytyneitä eläinten luita.

Museomuusat matkalla, osa 4:
Seikkailupiv ylilmoissa Olavinlinnan torneissa

Museokortin seikkailijat Ella ja Iiris matkaavat jo seikkailun neljänteen kaupunkiin tutustumaan museotarjontaan. Tällä kertaa vuorossa on Savonlinna, jossa seikkailijat kiipeävät Olavinlinnan torneihin sekä osallistuvat Pikku Herttuan Sali -työpajaan, jossa pääsee sonnustautumaan sotilaan varusteisiin ja tutkimaan karttapalapelejä. Myöhemmin seikkailun mittaan luvassa tutustumista myös muihin keskiaikaisiin linnoihin!

Museoseikkailu rannikolla, osa 6:
Seikkailun viimeisen kohteena Pori

Minnan museoseikkailu päättyy Poriin, jossa hän käy ensin Rosenlew-museossa tutustumassa Rosenlew-yhtiön historiaan ja seuraavaksi Porin taidemuseossa ihastelemassa taiteenkeräilija Arto Jurttilan Mielen silmin -näyttelyä ja konttaamassa Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttelyssä. Seikkailun viimeisenä museokohteena on Vuoden museoksi 2019 valittu Satakunnan museo, jossa hän tutustuu Satakunnan historiaan ja pakohuonepeliin.

Robotteja, supertietokoneita ja tekoly sisltvi vempeleit – Heurekan uusi nyttely vie tekolyn maailmaan!

Päihitä robottikäsi kivi-paperi-sakset-pelissä tai runoile tekoälyn kanssa. Heurekan uudessa Tekoäly – Me, Myself & AI-näyttelyssä pääsee tutustumaan tekoälyyn hauskojen ja vuorovaikutteisten aktiviteettien parissa. Näyttely tutustuttaa tekoälyn perusteisiin ja aiheeseen liittyviin termeihin. Näyttelyn ydinviestinä on se, että meitä ihmisiä tarvitaan tekoälyn kehittämiseen.

Salaperinen patsaspuisto, huvilaelm, nykytaidetapahtuma ja historiallinen majakkalaiva – katso lista kesn uusista Museokortti-kohteista!

Museokortilla pääsee tänä kesänä entistä useampaan kohteeseen ympäri Suomen. Koe salaperäinen patsaspuisto Parikkalassa, tutustu huvilaelämään Vantaalla ja Espoossa, astu ainutlaatuiseen majakkalaivaan Kotkassa, osallistu nykytaidetapahtumaan idyllisessä Fiskarsissa tai tutki katutaidetta Seinäjoella. Yksitoista uutta Museokortti-kohdetta tarjoavat paljon nähtävää lomalaisille.

Tatja, Aku ja Taimi: Perheen matka menneeseen seikkailussa yhdistyvt taide, mystinen muinaishistoria ja taianomainen luonto

Vanhemmat Tatja ja Aku lähtevät puolivuotiaan Taimi-tyttärensä kanssa Matka menneeseen -museoseikkailulle, joka johdattaa suomalaiset takaisin juurilleen. Seikkailussa yhdistyy suomalainen taidekulttuuri, mystinen muinaishistoria ja taianomainen luonto. Perhe kiertää Suomea koko kesän ajan aina Lapista etelään saakka. Jokaisella reitillä esitellään muinaisuutta huokuvia Museokortti-kohteita sekä yksi tai useampi ilmainen luontokohde.

Tervetuloa seuraamaan kulttuurituottajien Museokortti-matkaa luvassa vuoden odotetuimmat museotapaukset ja kurkistuksia kulisseihin

Humanistisen ammattikorkeakoulun 12 kulttuurituotannon opiskelijaa aloittaa vuoden mittaisen Museokortti-matkan. Luvassa on vuoden odotetuimmat museotapaukset, mukaan lukien Banksy- ja da Vinci -näyttelyt, kurkistuksia kulisseihin tuottajan näkökulmasta, museoelämyksiä perheen pienimpien kanssa sekä näyttelyn inspiroimia sukupolvien välisiä keskusteluja äidin ja teini-ikäisen välillä. Katso jutun lopusta opiskelijoiden esittelyvideo!

Tutkimukset kertovat: museovierailusta hyvinvointia mielelle ja keholle – katso asiantuntijoiden hyvinvointivinkit museokvijille

Taiteen ja kulttuurin vaikutuksista hyvinvointiin saadaan jatkuvasti uutta tutkimus- ja kokemustietoa. Maailman terveysjärjestö WHO:n vuonna 2019 julkaiseman kulttuurihyvinvointiraportin mukaan osallistuminen taide- ja kulttuuritoimintaan sekä taiteen tekijänä että taiteen kokijana voi edistää ja tukea monin tavoin mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia. Tässä kirjoituksessa tarkastelemme, millaisia vaikutuksia hyvinvointiin museovierailuilla on kansainvälisissä tutkimuksissa havaittu olevan. Vinkkaamme myös, miten voit ottaa museokäynnistäsi hyvinvointihyödyt irti ja tarjoamme museoammattilaisille ideoita hyvinvointinäkökulman vahvistamiseksi museotyössä.

Vanhojen rouvien ratikkaseikkailu, osa 1:
Ratikkalinja 6 johdattaa lpi prrisen installaation, Thesleffin taiteen ja vanhan loiston

Vanhojen rouvien museoseikkailu Helsingissä alkaa ratikkalinjalla 6! Pirjo, Riikka ja Hilkka ovat lähettäneet seikkailullaan postikortteja, katsastaneet museoiden esteettömyyden sekä arvioineet museokahviloita ja -ravintoloita. Rouvat ovat bongailleet ratikasta myös julkisia taideteoksia. Katso rouvien lähettämät postikortit Kiasmasta, Designmuseo Arabiasta, Sinebrychoffin taidemuseosta ja HAM:ista sekä lue, mitä rouvat kertovat seikkailupäivästään.

Vanhojen rouvien ratikkaseikkailu, osa 3:
Taidetta, thtitiedett ja kasvitieteellinen puutarha ratikkalinjoilla 2 ja 3

Pirjon, Riitan ja Hilkan viimeisenä seikkailupäivänä matkataan 2-ratikalla Helsingin Taidehallilta Ateneumin kautta Helsingin obervatoriolle. 3-ratikka johdattaa museokierroksen viimeiseen kohteeseen LUOMUS Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan. Lue postikorteista, millaisia terveisiä vanhat rouvat lähettävät tällä kertaa. Rouvat kertovat myös museoiden esteettömyydestä sekä museoravintoloista ja -kahviloista.

Yli puoli miljoonaa suomalaista seurasi kesll Museokortin seikkailijoita Erilainen ja todella koukuttava kampanja

350 hakemusta, 10 museoseikkailua, 13 300 kilometriä, 36 kaupunkia ja 100 museota. Museokortin markkinointikampanjassa seikkailijat kiersivät kotimaan museoita innostaen ihmisiä unelmiensa museokierroksille. Seikkailija-kampanja esitteli museoiden upeita sisältöjä uudella tavalla tavoittaen yli puoli miljoonaa suomalaista. Seikkailijoiden tuottamia videoita katsottiin lähes 7 500 tuntia.

Hae puheenaiheita