Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Yhteisnyttely: Ollaanko koneella?

Tekniikan museo, Helsinki

  • 8.5.2024–29.9.2024

Riihimen lasten ja nuorten tekem Ollaanko koneella -nyttely kertoo ihmisen ja teknologian suhteesta. Nyttely tuo esiin lasten ja nuorten oman nen sek heidn monipuolisen nkemyksens teknologiasta.

 
Ollaanko koneella? - nyttelyn juliste

Nyttelyn teoksia on syntynyt useissa riihimkelisiss peruskouluissa ja varhaiskasvatusyksikiss. Lisksi toteutukseen osallistui oppilaita Riihimen lukiosta, Riihimen taidekoulusta, Riihimen musiikkiopistosta ja Riihimen Nuorisoteatterista.

Nyttelyteokset ovat muun muassa veistoksia, maalauksia, piirustuksia, ni-, kuva- ja videoteoksia. Teosten teemat vaihtelevat teknologian uhkista mahdollisuuksiin, miten digitaaliset laitteet vaikuttavat arkeemme tai milt Suomen taiteen kultakauden teokset voisivat nytt nykyaikana. Varhaiskasvatuslapset ovat tehneet tekniikkaa ilmin ja arjessa pohdiskelevan ni- ja kuvateoksen. Karan sek Harjunrinteen koululaiset ovat tehneet, ihmisen kokoinen Freddy-hahmon, joka on monen tietokoneen nytn antiin uppoutuneena.

Teknologiarakenteluakaan ei ole unohdettu: ylkoululaiset ovat tehneet nyttelyyn VEX-rakenteluosista omia versioitaan heille merkityksellist laitteista. Osa nyttelyn teoksista on interaktiivisia, kuten Riihimen lukiossa tehty interaktiivinen piirustusrobotti.

Helsingin Vanhassa kaupungissa toimiva Tekniikan museo on valtakunnallinen vastuumuseo, joka tallentaa, tutkii ja jakaa tietoa teollisuuden ja teknologian kulttuuriperinnst. Museon perusnyttelyt Tekniikan maa ja Etunelmia kertovat suomalaisista teknologian kehittjin ja kyttjin.

Riihimen kaupunki tarjoaa ainoana Suomen kuntana varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin perustuvaa robotiikkaopetusta pivkodista lukion loppuun saakka. Riihimen koulujen robotiikkaopetuksen teemana on ollut viime syksyst lhtien ihmisen ja teknologian suhde.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Tekniikan museo
Viikintie 1, 00560 Helsinki

(09) 7288 440

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Tekniikan museo, Viikintie 1, 00560 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

14/6/6/0

Maksutavat

kteinen/pankkikortti
Visa, Visa Electron ja MasterCard. Smartum mobiilimaksu, Smartum-kulttuuriseteli, Edenred-kortti ja MyEdenred-mobiilimaksu, Eazybreak-kulttuuri sek Epassi kyvt henkilkohtaisen psylipun, Museokortin ja elmyspalvelujen, kuten opastusten ja typajaosallistumisten ostoon.
Museokortti, Museokortin voi mys uusia tai ostaa Tekniikan museolta.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-20:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-16:00

Torstaisin Maksa mit haluat -piv! Ks. yksittiset poikkeusajat nettisivuiltamme.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot