Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kahdet kasvot − Taiteilijoiden omakuvia

Museokeskus Riemu, Riihimki

  • 25.11.2023–15.9.2024

Riihimen taidemuseon kokoelmista koottu nyttely esittelee taiteilijoiden omakuvia ja taiteilijoita kahdesta nkkulmasta: keskiss on taiteilija sek ihminen taiteilijaidentiteetin ja taiteilijuuden takana.

 
Elga Sesemann, Omakuva. Ajoittamaton.

Nyttelyss on esill suomalaisten taiteilijoiden teoksia, pasiassa maalauksia 1900-luvun alkupuolelta, kaikkiaan noin sata teosta. Omakuvien lisksi mukana on muotokuvia taiteilijatovereista, taiteilijoiden perheenjsenist ja muista lhipiirin ihmisist sek muita sellaisia teoksia, jotka kertovat jotakin taiteilijasta olematta kuitenkaan varsinaisia omakuvia. Nm teokset tydentvt kokonaisuutta, ne rinnastuvat ja peilautuvat taiteilijoiden omakuvateoksiin. Esill on mys veistoksia ja kaksipuolisia maalauksia.

Muutamat suomalaiset taiteilijat ovat tunnettuja erityisesti laajoista omakuvien sarjoistaan. Tllaisia ovat muun muassa Helene Schjerfbeck ja Jalmari Ruokokoski, jotka ovat ajallisesti pitkiss omakuvien sarjoissaan kuvanneet varsin rehellisen tuntuisesti itsen. Omakuvia tunnetaan mys mm. Aimo Kanervalta ja Ingrid Ruinilta sek erilaisissa hahmoissa omakuvansa esittneelt Unto Koistiselta.

Nyttelyss on mukana edell mainittujen taiteilijoiden teosten ohella teoksia muun muassa seuraavilta taiteilijoilta: Elga Sesemann, Venny Soldan-Brofeldt, Hugo Backmansson, Tyko Sallinen, Eva Bagge, Eero Nelimarkka, ke Mattas ja Arvo Makkonen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Museokeskus Riemu
Temppelikatu 8

040 330 4124

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Museokeskus Riemu, Temppelikatu 8


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/6/4

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, ePassi, Edenred-korttimaksu, Kaikukortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Maanantaisin suljettu.