Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kolmas soitto

Teatterimuseo, Helsinki

  • 3.11.2023–

Kolmas soitto on nyttely esittvist taiteista ja esityksen valmistumisesta. Kolmas soitto on matka, jonka aikana ihmeet tapahtuvat!

 

"Esityksen tekeminen on kokonaisvaltainen prosessi, jonka keskeisi ainesosia ovat unelmat ja intohimo. Unelmat syntyvt siell, johon emme ylet viel – ja jonne psemisen tavoitteleminen saa sydmen lymn kiivaammin."

Kolmas soitto yhdist esittvien taiteiden lajit – teatterin, tanssin, oopperan, sirkuksen ja esitystaiteen – yhteisen sateenvarjon alle. Nyttely avaa esitysprosessin ideasta valmistelu- ja harjoitusvaiheen kautta esityshetkeen ja sen yli. Nyttelysuunnittelun lhtkohtina ovat olleet taiteidenvlisyys, esittvien taiteiden kentn monimuotoisuuden nkyvksi tekeminen, inklusiivisuus ja kvij kokijana.

Teatterimuseon tilaan tullessaan kvij astuu esityksen valmistamisen moniulotteiseen maailmaan. Nyttelyn historialliset elementit ja uusin uusi kertovat siit, mik esityksen valmistamisessa on ikiaikaista ja kaikille esittvn taiteen lajeille yhteist. Taiteita ei erotella omiksi kokonaisuuksikseen, vaan ne sulautuvat toisiinsa temaattisesti ja tilallisesti.

Esitysprosessin rinnalla hertelln ajatuksia ja nostetaan esiin ajankohtaisia teemoja. Nykypivn esitykset ksittelevt ympriv yhteiskuntaa ja aikaa monimuotoisesti, rohkeasti, ennakkoluulottomasti. Millaisia vitteit maailmasta ja ihmisest esitetn? Miten esimerkiksi luontokato, ilmastokriisi tai ihmisoikeudet nkyvt esittviss taiteissa?

Kolmas soitto esittelee taiteiden erityispiirteit ja taiteen tekijit. Se mys rohkaisee kvij elytymn, kokeilemaan itse, samaistumaan, etsimn, lytmn. Kvij saa astua esityksen tekemisen virtaan, poimia esityksen aineksia mukaansa matkan varrelta, koota oman esityksens, jonka voi nyttelypolun pss olevalla kokeilunyttmll esitt.

"Nyttmll voi tapahtua mit vain! Esittviss taiteissa utopistisimmatkin unelmat voivat toteutua, vallaton astua valokeilaan, vallitsevat normit lakata olemasta."

Kun kolmas soitto kaikuu, on esityksen aika!

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Teatterimuseo
Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3 G, 00180 Helsinki

Nyttelyinfo: 040 1922 300

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Teatterimuseo, Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3 G, 00180 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

16/8/6

Maksutavat

Smartum Pay, Edenredin Virike-seteli ja Ticket Duo -ja Ticket Virike.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Ilmainen sisnpsy joka kuun viimeinen keskiviikko klo 17–20.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot