JOULUTARJOUS: Museokortteihin kuukausi kaupan plle (12 kk + 1 kk)
Anna lahjaksi >
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Varjokuvitelmia-installaatio

Taidemuseo Eemil, Lapinlahti

  • 13.10.2023–31.12.2023

Lapinlahden Kuvataidelukion ja Savonlinnan Taidelukion yhteisprojekti

 

Lapinlahden Kuvataidelukio ja Savonlinnan Taidelukio ovat toteuttaneet yhteistyss kollektiivisen varjotaideteoskokonaisuuden, joka ksittelee erilaisten ympristjen merkityksi. Niit tarkastellaan pitkll aikajanalla. Teoksessa pohditaan historiaa, mik voi olla vaikuttanut nykyisyyteen, thyilln tulevaisuuteen, kenties unelmiin, mutta mys uhkakuviin. Installaatio koostuu eri aiheisista, maalatuista paperi- ja pahvielementeist. Ne valaistaan niin, ett varjot luovat toisen, mystisen maailman.

Teoksen osat suunniteltiin ja toteutettiin lukukauden 2021–2022 aikana. Osat rakentuivat ensin kirjeenvaihtona oppilaitosten vlill: keskenerisi teospaloja lhettiin lukiosta toiseen, jossa niit jatkettiin. Materiaalina kytettiin tukevaa paperia ja kartonkia, joihin piirrettiin ja maalattiin. Kevll 2022 Savonlinnan taidelukiolaiset vierailivat Lapinlahdella, jossa jrjestettiin typaja. Typajassa teoksen osat koottiin erilaisiksi pienoismaailmoiksi ja suunniteltiin niiden valaisemista.

Aiemmin teoksista koottu nyttely on ollut esill Riihisaaren museossa Savonlinnassa syksyll 2022. Tmn yhteistyprojektin tarkoituksena on ollut kuvataiteen erikoislukioiden verkostoituminen ja yhteistyn tiivistminen.

Taiteellista tyt ja tehtvnkehittely on viilattu yhteistyss varjotaiteilija Paula Vilmin, kontekstitaiteilija ja taidepedagogi Laura Mellasen sek nitaiteilija ja -suunnittelija Eliel Tammiharjun kanssa. Kokonaisuudesta julkaistaan lopulta tehtvkokonaisuus kuvataidekasvattajille suunnatulle Kuvistuubi-sivustolle.

Terveisin
kuvataiteen lehtorit
Satu Huttunen ja Titta Hmlinen

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Taidemuseo Eemil
Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti

040 187 2678

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Taidemuseo Eemil, Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/8/0 .

Maksutavat

Museossa kyvt Smartum- ja Edenred-kortti, -mobiilimaksu ja -setelit sek Tyky-kuntosetelit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To 11:00-16:00
Pe 11:00-16:00
La 11:00-15:00
Su 11:00-15:00

Museo on suljettu uudenvuodenpivn, loppiaisen, pitkperjantain ja psiisen, vapun, helatorstain, juhannuksen, pyhinpivn, itsenisyyspivn ja joulun aikaan. Kokoelmanyttely on avoinna nyttelyvaihdon aikana.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot