Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

JOU! — 40 vuotta suomiräppiä

Musiikkimuseo Fame, Helsinki

  • 9.11.2023–11.8.2024

Vaihtuva näyttely 9.11.2023 - 11.8.2024 kertoo suomalaisen rap-musiikin tarinan marginaalista valtavirtaan, harrastelusta ammatiksi, nappikaupasta miljoonabisnekseksi.

 
Kuvassa (vasemmalta oikealle): Pasi Palonen, Raymond Ebanks, Henri Pulla, Jukka Harju, Kimmo Hela-aro

Mikä oli ensimmäinen suomalaisella rock-festivaalilla esiintynyt hip hop -kokoonpano? Ketkä jenkkiräpin legendat keikkailivat ensimmäisenä Helsingissä 1980-luvulla? Miksi hyvinkääläinen huumoriräppi ja Nokian Mobira Cityman 900-NMT-puhelin ovat keskeisessä osassa Suomen hip hop -historiaa? Mitä ovat skrätsääminen, breikkaaminen ja graffitit?

Musiikkimuseo Famen vaihtuva näyttely JOU! — 40 vuotta suomiräppiä kertoo suomiräpin vaiheista historiallisen esineistön sekä ääni- ja videomateriaalin kautta. Näyttelytila henkii DIY:tä — omaehtoisen tekemisen kulttuuria — se on eräänlainen yhdistelmä keikkapaikan takahuonetta, kotistudiota ja treenikämppää. Näyttely valottaa, kuinka hip hop rantautui Suomeen breakdancen, Byggan ja Lepakon hip hop -jamien sekä graffitin muodossa, leviten myöhemmin 1990–2000-luvuilla laajemmin koko Suomen yhteiseksi musiikkikulttuuriksi. Suomiräp on musiikkityylinä kehittynyt nykypäivään asti vuorotellen valtavirran, muodikkuuden ja suosion sekä vaihtoehtokulttuurin ja marginaalimusiikin välillä.

Näyttelyn on käsikirjoittanut suomalainen pitkän linjan hip hop -artisti Karri ”Paleface” Miettinen ja graafisesta ilmeestä vastaa niin ikään skenessä vaikuttanut Jani Tolin.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Musiikkimuseo Fame
Fredikanterassi 5 A, 00520 Helsinki Tripla

010 201 3100 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Musiikkimuseo Fame, Fredikanterassi 5 A, 00520 Helsinki Tripla


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

25 / 15 / 12,50 €

Maksutavat

Käteinen, pankki-/luottokortit (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro) ja ePassi. Vastaanotamme myös ePassin, Smartum-, TyKy- sekä Edenred -kulttuuriseteleitä.

Aukioloajat

Suljettu väliaikaisesti

Lisätietoja poikkeusaukioloajoista verkkosivuiltamme musiikkimuseofame.fi

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot