Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Otos, jlki, henki

Satakunnan Museo, Pori

  • 28.4.2023–28.1.2024

Nyttely juhlistaa Satakunnan Museon 135-vuotista taivalta ja museorakennuksen 50-vuotispivi. Nyttelyyn on kutsuttu nelj taiteiljaa luomaan teoksia, jotka ovat saaneet inspiraation Satakunnan Museon kokoelmista.

 
Kuva Mikael Leppniemi, SatM.

Satakunnan Museon ja Porin taidemuseon yhteisnyttelyss juhlistetaan Satakunnan Museon museorakennuksen 50-vuotispivi sek museon 135-vuotista taivalta. Nyttelyyn on kutsuttu nelj taiteilijaa luomaan teoksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Satakunnan Museon kokoelmista. Nyttelyss tutkitaan museon kokoelmien muodostumista sek museoesineiden erilaisia merkityksi. Samalla haastetaan nyttelykvijt pohtimaan heidn omia kokemuksiaan museoesineist. Taiteilijoiden uusien tulkintojen myt katse suuntautuu mys nykypivn ja tulevaisuuteen.

Nyttelyss museoammattilaisten ja Porin taidemuseon kutsumien taiteilijoiden Antti Oikarinen, Vappu Rossi, Azar Saiyar ja Perttu Saksa net avaavat ristivalotuksia kulttuurihistorialliseen kokoelmaan. Samalla ne esittvt nkemyksi museoinstituution luonteesta ja sen suhteesta sek tieteelliseen ett kokemuspohjaiseen tiedonrakentumiseen. Taiteilijoiden teokset kiinnittvt huomion mys taiteen mahdollisuuksiin vuorovaikutuksen ja tiedon muodostumisessa.

Taiteilijat ovat tutustuneet Satakunnan Museon kokoelmiin ja etsineet sielt esineit tai kokonaisuuksia, jotka toimivat lhtkohtina tai viittauksina taiteelliselle prosessille. Antti Oikarinen valmistaa nyttelyyn sarjan pienoisveistoksia, jotka sijoittuvat vuorovaikutukseen museon esille tuomien objektien kanssa. Vappu Rossin kolmen suurikokoisen piirroksen sarjan teemana on elmnkaari, ja yhten lhtkohtana Akseli Gallen-Kallelan Juseliuksen mausoleumin freskojen luonnokset. Azar Saiyar tekee nyttelyyn yksikanavaisen videoteoksen, joka pohjautuu museon kuva-arkistoihin. Perttu Saksa kuvaa nyttely varten sarjan valokuvia, joiden lhtkohtana on museon mittava esihistoriallinen kokoelma.  

Nyttelyn tuotanto: Satakunnan Museo ja Porin taidemuseo.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Satakunnan Museo
Hallituskatu 11, 28100 Pori

(02) 621 1063, 044 701 4469

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Satakunnan Museo, Hallituskatu 11, 28100 Pori


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/4/3/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, E-passi, Edenred, Eazybrake, Tyky-seteli

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00
 

Kohdetta lähellä olevat museot