Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

We Have A Dream

Pohjanmaan museo, Vaasa

  • 4.11.2022–9.4.2023

Rohkeudesta, ihmisyydest ja ihmisen oikeuksista

 
Malala Yousafzai
Valokuvaaja: Albert Wiking

Miten paljon olet valmis taistelemaan omiesi ja toisten oikeuksien puolesta? Jotkut ihmiset ovat valmiita vaarantamaan elmns omien oikeuksiensa ja unelmiensa puolesta. We Have A Dream ei ole kertomus pyhimyksist tai supersankareista, sill kukaan ei ole erehtymtn. Nyttely nostaa esille yksilit, jotka ovat poistuneet mukavuusalueeltaan tehdkseen muutoksen.

Nyttely koostuu noin sadasta muotokuvasta ja niihin kuuluvista kertomuksista. Tekijt Albert Wiking ja Oscar Edlund ovat kernneet maailmasta kertomuksia, jotka kertovat taistelusta epoikeudenmukaisuutta vastaan – asioihin on todellakin mahdollista vaikuttaa. Wiking on teosten valokuvaaja, Edlund on haastatellut kuvattuja ja Daniel Rydn on koonnut kertomukset yhteen.

Yli sata aktivistia, rauhanpalkinnonsaajaa, artistia, kirjailijaa ja poliitikkoa on halunnut olla mukana We Have A Dreamissa innostaakseen muita unelmien ja visioiden toteuttamiseen. Tuntemattomat nuoret, kuten Ida Engblom ja Abbas Ahmadi esiintyvt teoksessa rinnakkain muun muassa Dalai-laman, Malala Yousafzain, Ai Weiwein, Pussy Riotin, Greta Thunbergin ja Patti Smithin kanssa. Jokaisen ni on yht arvokas.

Malala Yousafzaita ammuttiin phn hnen taistellessaan tyttjen oikeudesta kyd koulua Pakistanissa. Hn sai taistelustaan Nobelin rauhanpalkinnon. Ruotsissa Ida Engblomin koulunkynnist tuli kiusaamisen pelonsekainen painajainen. Ida haluaa auttaa sek kiusattavia ett kiusaajia. Idalla ja Malalalla on kummallakin unelma, ja he ovat valmiita puolustamaan vakaumustaan.

Nyttely juhlistaa 25 vuotta tyttv Valokuvagalleria Ibist. Nyttelyn on tuottanut We Have A Dream, yhteistyss UpOnWalls, Valokuvagalleria Ibiksen ja Vaasan kaupungin museoiden sek Visit Vaasan kanssa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Pohjanmaan museo
Museokatu 3, 65100 Vaasa / Museigatan 2, 65100 Vasa

(06) 325 3800

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Pohjanmaan museo, Museokatu 3, 65100 Vaasa / Museigatan 2, 65100 Vasa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/6/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit. Kuntoseteli, Smartum, ePassi.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä