Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

PYH ARKI

Alpo Jaakolan Patsaspuisto, Loimaa

  • 28.5.2022–3.9.2022

Terhi Hurstin ja Kirsi Men nyttely patsaspuiston Kuivurigalleriassa.

 
Nyttelyjuliste

Terhi Hursti pohtii omissa teoksissaan mik hnelle on arjen pyhyytt.

”Se on sit, kun syntyy muistoja - muistoja lheisist, muistoja paikoista ja muistoja tapahtumista. Muistoja, jotka nousevat arjesta ja joiden avulla ymmrt kuka on ja miksi on sellainen kuin on.

Se on kupillinen kahvia aamuisin, se on lintujen laulu pitkn talven jlkeen, se on lmmin tervehdys ystvlt tai vaikka aamulenkki hiljaisen jrven rannalla. Se on toivoa ja uskoa tulevaan. Se on valoa ikkunassa.

Se on arvostamista ja oikeudenmukaisuutta. Jokaisen tulisi saada olla sellainen kuin on. Pitisi olla oikeus puhua ja olla vapaa. Pitisi tulla nhdyksi ja kohdelluksi oikein.

Abstraktit maalaukseni pohjautuvat vahvasti viivaan, muotoihin ja liikkeeseen. Yritn lyt jokaisesta hetkest sen oleellisen ja tavoitteenani onkin pysytt erilaiset tunnelmahetket ja tunteet abstrakteiksi kuviksi. Arkisten hetkien olemus kiehtoo mieltni, sill juuri hetkiss syntyy oivalluksia elmst. Vripalettini on niukka tarkoituksella ja nyttelyn maalaukset ovat sek paperille tehtyj mustetit ett kankaalle tehtyj akryylimaalauksia."

Kirsi Mki lhestyy pyh ja arkea samoin ajatuksin.

”Ajattelen pyh-sanan yhteydess mys sanaa harras, joka ehk paremmin kuvaa juuri tiettyj hetki, tapahtuvat ne sitten arkena tai pyhn. Kun juo ulkona kahvit sen kunniaksi, ett on saanut taas polttopuupinon korkeammaksi, on tunnelma melkeinp harras.

Itsellni viikonpivist pyhn eli sunnuntaihin on jo lapsuudessa aina liittynyt tynteko, sill maalaistalon vuodenkierrossa arjen askareet ovat osa jokaista piv. Silti lapsuuden pyht olivat mys rauhoitettuja pivi. Nyt korona-aikana olen vlill tuntenut arkena samaa rauhaa.

Min jsentelen arkeani valokuvaamalla. Joskus joku kuva nousee toisten ylpuolelle. Tarkkuus ja hilhtelevisyys vuorottelevat. Tm ptee mys maalaamiseen. Muste, akryyli ja guassi kohtaavat valokuvat. Nyttelyss mys ers arkinen poisheitettv vrilisk nousee arjen ylpuolelle installaatiossa.

Terhi Hursti, kuvataiteilija amk
Kirsi Mki, kuvataiteilija amk

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon näyttelyt

Museon yhteystiedot

Alpo Jaakolan Patsaspuisto
Aura-Pirkkatie 84, 32200 Loimaa

050 311 4506 (patsaspuston aukioloaikoina)

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Alpo Jaakolan Patsaspuisto, Aura-Pirkkatie 84, 32200 Loimaa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

5/3/0

Maksutavat

kteinen, pankkikortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Avoinna kes-, hein- ja elokuussa. Katso tapahtumat ja poikkeavat aukioloajat osoitteesta www.loimaantaidemuseo.fi

Näyttelyn tekstit kielillä