Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Eini Knuutinen: Min muistan 18.6.-21.8.2022

Suomen ksityn museo, Jyvskyl

  • 18.6.2022–21.8.2022

Muisto muotoutuu kuvana kudokseen kuvataiteilija Eini Knuutisen nyttelyss.

 
Eini Knuutinen: idin kynsilakka.

Kuvataiteilija Eini Knuutisen nyttely Min muistan on viiden teoksen moniaistinen kokonaisuus. Tarinoita, muistoja ja niiden aistijlke ksittelev nyttely sai alkunsa Knuutisen lukiessa Marcel Proustin kertomusta madeleine-leivoksesta ja sen mieleen tuomasta elvst muistosta. ”Halusin tarkastella tllaista voimakkaan aistiperist, proustilaiseksi kutsuttua muistijlke taiteen kautta. Muistoissa ja tarinoissa on aina jotain samaistuttavaa ja tunnistettavaa, mutta lopulta muistoa ei voi tydellisen jakaa tai toistaa. Edes itselleen.”

Teoksia varten Knuutinen haastatteli useita ihmisi heidn muistoistaan ja tarinoistaan, joihin liittyi vahvasti aisti-informaatiota kuten tuoksuja, vrej tai nt. Niden pohjalta valikoitu viisi eri muistoa, jotka herttivt Knuutisessa voimakkaan mielikuvan ja tunteen mytelmisest. ”Osa muistoistamme on piirtynyt mieleemme paitsi tarinana, mys visuaalisesti, tuoksuina ja nin. Tllaiset muistot, ovat usein hyvin henkilkohtaisia, elvi ja tunnepitoisia. Pyrin jokaisessa teoksessani vlittmn alkuperisen muiston minun mielikuvani ja minun muistojeni ja tulkintani suodattamana. Jokainen teos koostuu kuvakudoksesta, nest ja tuoksusta ja kokonaisuutena ne muuttavat tapaa tarkastella eri osiaan”, Knuutinen kuvailee nyttelyn.

Nyttelyn jokainen yksittinen teos luo simulaation ern yksiln muistoista. Knuutinen kutoi ksin mieleens maalatun kuvan kudokseen ikn kuin vlhdyksen hnelle kerrotusta tarinasta. Kuvakudokset ovat jo vuosisatoja olleet tarinankerronnan vlinein, ja sen vuoksi se valikoitui mys Knuutisen teosten ilmaisuvylksi.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen ksityn museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl

(014) 266 4370

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen ksityn museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/6/4/0

Maksutavat

Visa, Mastercard, Museokortti, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli ja -saldokortti, Sportti&KulttuuriPassi, Tyky-kuntoseteli sek Ticket Mind&Body ja Ticket Duo -kortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Perjantaisin vapaa sisnpsy. www.craftmuseum.fi/­tule-museoon/­aukioloajat-ja-paasymaksut