Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kukka-Maria Rosenlund – SYLI 4.6.2022 - 14.8.2022

Vaasan taidehalli, Vaasa

  • 4.6.2022–14.8.2022

Kukka-Maria Rosenlundin nyttelyss Syli sukelletaan fantasian ja todellisuuden vlimaastoon.

 
Kukka-Maria Rosenlund
Vaaleanpunainen kuva
Ljusrd vy
2020
Pigmenttivedos / Pigmenttryck
20 x 30 cm
Kuva / Foto: Kukka-Maria Rosenlun

Rosenlund yhdist valokuvan ja materiaalipohjaisen tyskentelyn teoksissaan, jotka ksittelevt fyysisten muistojen kautta ajan kulumista, tyttytt ja vapauden halua. Nyttelykokonaisuus rakentuu valokuvista sek veistoksista, joissa yhdistyvt keramiikka, kipsi ja tekstiilit. Teokset ovat valmistuneet vuosien 2020– 2022 aikana Suomessa sek Andalusiassa, Espanjassa.

Sana syli merkitsee suomenkieless jonkin ymprimn tai kietomana olemista. Syli on vliaikaista ja hetkellist koskettamista. Ajattelen sen olevan mys ernlainen muodonmuutoksia synnyttv tila. Tissni nkyvien aiheiden kuten nukkuvien hevosten, lettien, saniaisten, pois kntyneiden hahmojen tai jumppasalin puolapuiden lhtkohtana ovat fyysiset muistot, jotka kulkevat lapsuudesta aikuisuuteen. Lapsuudessa nkyv ja nkymtn on selke, se maailma on ikn kuin kaikukoppana sille mit sen jlkeen tapahtuu. Ajattelen tytni muistiin liittyvien vlimatkojen kuvauksena; pohdin paikkaan kuulumista, sulautumista ja kpertymist. Minua kiinnostaa nhdyksi tuleminen ja katseen tematiikka sek tyttyden kokemus, jonka toivon olevan voimavara, joka ei ole sukupuolesta kiinni.”

Olen siirtynyt valokuvan tekemisess tyskentelyyn, jossa tekemisen prosessi on osa teosten sislt ja muotoa. Valokuvan siirto keramiikalle on monivaiheista ja siihen liittyy ksill tekemisen kehollisuus. Pidn hallitsemattomista materiaalisista knteist ja kosketuksen jljist, joita tyskentelyss tapahtuu ja j nkyvksi. Useimmissa teoksissani tulee esille puutarhaan viittaavia esineit, kasveja ja tiloja. Teos Venusruukku on saanut alkunsa puutarhaveistoksista, jotka tyypillisesti kannattelevat ksissn ruukkua. Ruukkujen historia kytkeytyy kodinpiiriin sek sistilan metaforaan, joka on yhdistetty naisen kehoon. Saven muovaaminen kytkeytyy omaan kasvuympristni, sill olen keraamikkoidin tytr. Nyttelyss esill oleva muriseva Venus-ruukku on rakennettu ksin, kahden eri sukupolven vlisen yhteistyn.”

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Vaasan taidehalli
Senaatinkatu 1 D, 65100 Vaasa

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Vaasan taidehalli, Senaatinkatu 1 D, 65100 Vaasa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

lmainen sisnpsy

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00