Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Liinu Grnholm & Okku Nuutilainen: Observe these words

Turun taidemuseo , Turku

  • 10.6.2022–28.8.2022

Pienet uhanalaiset sammakkoelimet elvt elmns tutkijoiden niille rakentamissa terraarioissa. Villeys ja keinotekoisuus, menetetty ja tuleva ovat samaan aikaan lsn.

 
Liinu Grnholm & Okku Nuutilainen: Observe these words (2020). Video still.

Pitisik maailmanlopun ennustusta vastaan taistella vai antautua apokalyptisen kertomuksen vietvksi? Minklaisia todellisuuksia ja tulevaisuuksia rakennamme pmme sislle ja sen ulkopuolelle?

Liinu Grnlund ja Okku Nuutilainen ovat useamman vuoden ajan seuranneet tutkijoita ja harrastajia, jotka ovat erikoistuneet pitmn huolta uhanalaisista sammakoista. Observe these words (2020) on kuvattu sammakoiden tutkimusyksikss Paigntonin elintarhassa Englannissa, miss luonnosta tuodut elimet elvt omissa pieniss keinomaailmoissaan, osana ihmisen luomaa jrjestyst. Dokumentaarinen ja yhtlt runollinen videoteos tarkastelee katoavaa maailmaa ja elinlajien tulevaisuutta. Verkkainen, esseeminen kerronta lainaa tyylins meditaatiopuheelta, jonka viesti vapaudesta, hetkess elmisest ja murheettomasta tulevaisuudesta kohtaa sammakoiden keinotekoisen ja snnellyn elinympristn. Antroposeenin ja ekokriisin rell teos pohtii ihmisen tapaa katsoa elint ja samastua siihen, peilaten samalla ihmisen paikkaa tss ajassa. ”Day by day you detach more from all things around you. Your memories are fading”, rauhoittava kertojani sanoo. Tm tuntuu ptevn niin sammakon kuin ihmisen osaan tss hetkess.

Liinu Grnlund (s. 1984) ja Okku Nuutilainen (s. 1981) tyskentelevt liikkuvan kuvan parissa niin typarina kuin erikseen. Heidn teostensa aiheena on usein ollut elin. Observe these words on heidn ensimminen yhteisteoksensa ja parhaillaan he ohjaavat samasta aihepiirist pitk dokumenttielokuvaa. Sek Grnlund ett Nuutilainen ovat opiskelleet Kuvataideakatemiassa ja Aalto yliopiston elokuvataiteen osastolla, Grnlund dokumenttielokuvan linjalla ja Nuutilainen elokuvaleikkauksen linjalla.

Grnlundin ja Nuutilaisen tyskentely on tukenut Koneen Sti.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

040 6323 378

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo , Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/7/0


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä