Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Poikkipolkuja ekologiaan

Seinjoen taidehalli, Seinjoki

  • 3.2.2022–1.6.2022

Minklaista taidetta syntyy merilevst, keinolyst avaruudessa, lintujen nist, meriveden happamuustasosta, radioaktiivisuudesta tai mutatoituneista sammakoista?

 
Brandon Ballenge: DFNL13 Aoide, 2020

Poikkipolkuja ekologiaan –ryhmnyttely esittelee teoksia, joissa havainnot ja faktat erilaisista ilmiist yhdistyvt taiteen, tieteen ja muotoilun kautta. Taiteilijat vlittvt havaintojaan eri tavoin ja tuovat esille nkymtnt.

Nyttelyn taiteilijat ovat Brandon Ballenge, Cecilia Jonsson, Julia Lohmann, Soichiro Mihara, Leena Saarinen ja Antti Tenetz. Kuraattoreina toimivat Erich Berger, Mari Keski-Korsu ja Anna Puhakka. Nyttely on ollut aiemmin esill Annantalon taidekeskuksessa Helsingiss ja se on toteutettu yhdess Biotaiteen seuran kanssa.

Brandon Ballenge tuo kentttutkimuksessaan kermiens mutatoituneiden sammakoiden kautta nkyvksi ympristn tilaa. Cecilia Jonssonin teos taas havainnollistaa meren happamuutta jttilismisell mittalaitteella. Julia Lohmann keskittyy tyssn merilevn materiaalina pohtien, mit se kertoo merien tilasta sek siit, mit voitaisiin tehd merien happamoitumisen pysyttmiseksi. Soichiro Miharan teos antaa nen radioaktiivisen steilylle, joka taiteilijan kotimaassa nousi esille Fukushiman ydinvoimalaonnettomuuden jlkeen. Leena Saarinen pyrkii tuomaan ihmisten ja lintujen kielt lhemmksi toisiaan luomalla linnunlaululle aakkoset. Antti Tenetzin tyss taas tutkitaan keinolyn ja biologian mahdollisuuksia avaruuden nkkulmasta.

Nyttely esitt kysymyksi yhteiselosta erilaisissa ekosysteemeiss ja ihmisten tavoista on suhtautua ympristns. Miten teosten kautta voi hahmottaa muuttuvaa maailmaa?

Biotaiteen seura kehitt, tuottaa ja jrjest toimintaa, jotka ksittelevt taidetta ja luonnontieteit ja keskittyvt yleens biologiaan, ekologiaan tai biotieteisiin. Seuralla on SO-LU-niminen taidetila, joka toimii taiteellisena laboratoriona ja taiteen, tieteen ja yhteiskunnan yhdistvn alustana Katajanokalla Helsingiss. Biotaiteen seuralla on residenssiohjelmataiteilijoille Kilpisjrven biologisella tutkimusasemalla.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Seinjoen taidehalli
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinjoki

050 5143407

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Seinjoen taidehalli, Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinjoki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

6/4

Maksutavat

Visa, Mastercard, Tyky+ ja Virike -setelit, Smartum, ePassi, Eazybreak ja Kaikukortti

Aukioloajat

Ma 11:00-19:00
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-15:00
Su Suljettu

Näyttelyn tekstit kielillä