Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Virtuaalinyttely: Maatalouden aika

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa

  • 28.1.2021–

Maksuton nyttely kertoo suomalaisen maatalouden koko tarinan alusta thn pivn.

 

Kaikki alkaa jyvst: kasvu, maatalous ja nyttely. Aluksi viljelmt antavat vasta pienen osan elannosta.

Vuosisatojen vieriess viljelykset laajenevat: Suomesta tulee peltojen ja kaskien maa. Hrkpari vet kyntauraa Lounais-Suomessa samaan aikaan, kun It-Suomen miehet kaatavat kaskea jren kuusimetsn. Isojako muuttaa maankytn ja sys maatalouden kehityksen uuteen suuntaan.

Tuulimyllyn siipien huminassa myllri kertoo tarinoitaan. Ajatusmaailma isntien keskuudessa alkaa muuttua. Maitoa pitkin tuottaa suuria mri ja tehd siit voita myyntiin. Se tiet suuria talkoita heinmaalla pitk poutajaksoa toivoen ja paarmoja htistellen. Yh laajenevat viljelykset kyvt raskaiksi hoitaa ihmisten ja elinten voimin. Ensin asetellaan hevosen pern niittokone ja haravakone. Tulevat ensimmiset traktorit, maamoottorit, monet muut koneet ja laitteet.

Kehityksen katkaisee sota. Emnt yritt saada lasten kanssa tyt tehty. Perunasato saadaan talteen, ja isnnn kirjeitse antamilla ohjeilla ehk muutkin vlttmttmt tyt tehdyksi. Maaseudun ahdinko tuntuu kaupungeissakin.

Sodan jlkeen alkaa maan rakennus pienill tiloilla. Lehm on joka tilalla, mutta leip on levennettv metstill ja muilla sivuansioilla. Ensin kaikesta on pula, sitten kaikkea on liikaa. Miten saadaan tuotannon ja kulutuksen vaaka tasapainoon? Kaupungit houkuttavat nuorta vke. Olisiko aika laittaa pellot pakettiin ja ottaa lehmist tapporaha.

Suurempia pinta-aloja, suurempia koneita, tehokkaampaa tuotantoa, mutta vhemmn tiloja – sellainen on maatalousyrittjn toimintaymprist tss ajassa. Nyttely pttyy nykyhetkeen. Maatalouden aika jatkuu. Mihin suuntaan?

Maatalouden aika –virtuaalinyttelyss kuljet oikean nyttelyn 360-panoraamakuvauksella toteutetussa toisinnossa esineisiin, kuviin ja nitarinoihin tutustuen. Virtuaalinyttelyss katsottavissa on mys videoklippej, joita et fyysisess nyttelyss ne. Niiss Jussi Vatanen matkustaa lpi maatalouden 3 000-vuotisen historian eri aikakausien hahmoja kohdaten. Videot on tehty yhteistyss Loimaan Teatterin kanssa.

Tutustu nyttelyyn: https:/­/­digimuseo.fi/­nayttelyt/­maatalouden-aika/­

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa

02 763 7700

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen maatalousmuseo Sarka, Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/8/0

Maksutavat

Kteinen, pankkikortit ja yleisimmt luottokortit sek Smartum, Edenred, ePassi ja Tyky+.

Aukioloajat

Ma 10:00-17:00
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

huhti-keskuussa joka piv klo 10-17, heinkuussa joka piv klo 10-18, elo-syyskuussa joka piv klo 10-17 ja loka-maaliskuussa ti-su klo 10-17.

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut

Näyttelyn tekstit kielillä

Näyttelyyn ääniopas kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot