Tapahtuma
 

Rakkaudesta Ateneumiin

Ateneumin taidemuseo, Helsinki

  • 3.11.2021 (18–19.30)

Illan aikana kuvataiteilijat Petri Ala-Maunus, Anna Retulainen ja Aki Turunen esittelevät omin sanoin itselleen tärkeitä teoksia Ateneumin kokoelmasta Ateneum-salissa. Esittelyjen jälkeen keskustellaan yhdessä taiteilijuudesta, inspiraatiosta ja luovuudesta ylipäänsä.

 
Yksityiskohta teoksesta Hugo Simberg: Keinutuolissa, Anni Bremer (1908). Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo, Ateneumin ystävien kokoelma.

Lippu 20 € (Ateneumin ystävät 10 €) verkkokaupasta ja museon lipunmyynnistä. Sisältää saman illan pääsylipun Ateneumiin. Osta lippusi: https:/­/­museoshop.fi/­tuote/­rakkaudesta-ateneumiin

Petri Ala-Maunus (s. 1970) tunnetaan maisemamaalauksistaan, jotka näyttävät ensinäkemältä 1800-luvun romanttisilta luontokuvauksilta, joissa jylhät näkymät ovat kasvaneet todellisuutta mahtavammiksi ja vaikuttavammiksi. Maalausten koskemattomassa, paratiisinomaisessa luonnossa ei löydy ihmistä tai tämän aikaansaamaa tuhoa.

Anna Retulainen (s. 1969) lukeutuu Suomen eturivin taiteilijoihin. Työskentelyssään hän käsittelee maalauksen konventioita ja havaintoja. Retulaisen maalaukset koostuvat yksityiskohdista jokapäiväisestä elämästä, matkoilta tai taidehistoriallisista mestariteoksista. Hänelle piirtäminen on elämäntapa ja tapa luoda muistijälkiä, joiden avulla maalaukset syntyvät.

Aki Turusen (s. 1983) teoksissa materiaalinen, tekninen, ja taidehistoriallinen taituruus yhdistyvät omaperäiseen kuvastoon. Jatkuvasti uudistuvan taiteilijan teoksissa mystinen kuningatar saattaa pilkkoutua paloiksi, tai jalokivimäinen käärme sihistä samettisessa mustuudessa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Ateneumin taidemuseo
Kaivokatu 2, Helsinki

0294 500 401

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon retkioppaasta

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Ateneumin taidemuseo, Kaivokatu 2, Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

18/16/0 €

Maksutavat

Ateneumissa voi maksaa käteisellä ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, American Express, Diners Club). Lisäksi sisäänpääsylipun voi maksaa Smartumin, Edenredin, ePassin ja Eazybreakin erilaisilla kulttuurimaksutavoilla.

 

Kohdetta lähellä olevat museot