Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

SAIMAAN SYLISS – Ihmisen, kaupungin ja saimaannorpan tarina

Riihisaari – Savonlinnan museo, Savonlinna

  • 1.6.2021–

Saimaan syliss -nyttely kertoo ihmisen ja luonnon yhteydest Saimaalla, Saimaan alkuperisest asukkaasta norpasta ja sen suojelun menestystarinasta sek hyrylaivakaupungin synnyst ja elmst Saimaan keskeisess solmukohdassa.

 
Saimaa syliss -nyttelyss on katseltavaa ja koettavaa koko perheelle.

Mannerjn alta paljastuneet aurinkoiset rannat anteliaine kalavesineen ja runsaine riistamaineen mahdollistivat asutuksen ankarien luonnonolojen keskell. Kivikauden saimaalaisuudesta kertovat lukuisat kalliomaalaukset, asuinpaikat ja esinelydt. Alusta asti rinnalla on kulkenut norppa. Valtameren tuomana ja vaellusvietin ajamana, lopulta jrviympristn eristyksiin ptyen.

Linna ja kaupunki nousivat paikkaan, joka oli sotilaallisesti ja maantieteellisesti merkittv. Kaupunki muotoutui hiljakseen vuonna 1475 rakennetun linnan kylkeen. Levottomien vuosisatojen jlkeen kaupunki kehittyi voimakkaasti ja otollisen sijainnin ansiosta metsteollisuus ja laivanrakennus muodostuivat merkittvimmiksi elinkeinoiksi. Savonlinnasta muodostui hyrylaivaliikenteen keskuspaikka, jonka tervahyryt, hyryhinaajat, lotjat ja matkustajalaivat kuskasivat tavaraa ja ihmisi lhivesille sek merelle saakka.

Savonlinnalaisuus on merkinnyt mys asumista saarissa. Luonto on antanut raamit, joiden sisll toiminta on jsentynyt tarkoituksenmukaiseksi. Saimaa on ollut elmn vyl kaikkina vuodenaikoina. Tmn pivn luontomatkailijalle on tarjolla kymmenien kansallispuistojen ja muiden suojelualueiden verkosto.

Saimaan syliss -nyttely on Riihisaaren pysyv nyttely, jonka ovat tuottaneet yhteistyss Savonlinnan museo ja Metshallitus.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Riihisaari – Savonlinnan museo
Riihisaari

044 417 4466

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Riihisaari – Savonlinnan museo, Riihisaari


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/5/6/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Museokortti, Edenredin maksukortti ja sovellus, ePassi, Smartumin kulttuuriseteli ja Smartum Pay sek Savonlinnan Kaikukortti. Veikkaus-kortilla ilmainen sisnpsy keskiviikkoisin. Hostelkortin haltijalle sisnpsy ryhmlipun hinnalla.

Aukioloajat

Ma 10:00-17:00
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Avoinna hein-elokuussa pivittin klo 10-18. Suljettu 29.3., 21.–22.6., 6.12. ja 16.–24.12.2024.

Näyttelyn tekstit kielillä