Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Sauli Suomela - Structural Landscapes

Suomen lasimuseo, Riihimki

  • 7.5.2021–26.9.2021

Structural Landscapes -nyttely koostuu teoksista, jotka ovat saaneet inspiraationsa niin luonnosta kuin mys urbaanista ympristst lytyvist struktuureista, rakenteista ja ilmiist sek niiden rakentamista maisemista.

 

Structural Landscapes on Sauli Suomelan yksityisnyttely Suomen lasimuseossa. Suomela on koulutukseltaan muotoilija, joka toimii aktiivisesti mys taiteen kentll. Hn tyskentelee erityisesti lasi- ja maalaustaiteen alueilla ja pyrkii lytmn kiinnostavia rajapintoja, joissa lasin estetiikka yhdistyy maalaustaiteeseen tai jopa nivoutuu konkreettisemmin kokonaisvaltaiseksi maalauksen ja veistoksen hybridiksi.

Teosten valmistamisessa on hydynnetty useita lasin tystmisen tekniikoita ja osassa teoksista on hydynnetty mys muita materiaaleja, kuten akryyli ja epoksihartsivaluja, kiinnostavan rakenteen, tekstuurin tai materiaaliyhdistelmn aikaansaamiseksi. Teokset eivt useinkaan ole perinteisell tavalla toteutettuja lasiveistoksia, vaan ne ovat ernlaisia kollaaseja, joissa lasi on sen eri muodoissaan visuaalisesti hallitseva elementti. Valetuissa lasiveistoksissa on hydynnetty kierrtyslasia, joka tuo tihin oman ajankohtaisen ulottuvuutensa. Valetun lasin kiinnostavuus rakentuu raskaan materiaalin ja visuaalisen keveyden yhdistmisest. Valettuna yhteen eri vriset lasit reagoivat toisiinsa erilaisin tavoin, jolloin niist muodostuu kiehtovia kolmiulotteisia maisemia paksumpien kappaleiden sisn.

Kollaasitekniikoin tystetyiss teoksissa on ollut tavoitteena synnytt erilaisia pintaefektej ja haptisia tekstuureja rakenteisiin, joita ei ole perinteisin lasin tystmisen tavoin mahdollista saavuttaa. Nin tystetyt teokset ottava askeleen sivuun perinteisist tavoista tehd lasitaidetta ja luovat tt kautta uusia tulkintoja lasitaiteen ymprille.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen lasimuseo
Tehtaankatu 23, 11910 Riihimki

050 500 1956

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon retkioppaasta

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen lasimuseo, Tehtaankatu 23, 11910 Riihimki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

9/5/4/0

Maksutavat

Kteinen, museokortti, pankkikortit, Visa, Mastercard, Smartum kulttuurisetelit ja kortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

tammikuu suljettu