Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Taiteilijan tie - Eemil ja Pekka Halosen taidetta

Taidemuseo Eemil, Lapinlahti

  • 28.5.2021–5.9.2021

Taiteilijaserkukset Eemil ja Pekka Halonen kohtaavat synnyinseudullaan Lapinlahdella Taidemuseo Eemilin kesnyttelyss 2021.

 
Pekka Halonen, Rakennusmestari, 1903, ljy kankaalle, Halosten Museosti.

Kuvanveistj Eemil Halonen (1875–1950) on kutsunut kesvieraaksemme serkkunsa taidemaalari Pekka Halosen (1865–1933). Yhdess heidn kanssaan kymme taiteilijan tielle. Taiteilijan tie – Eemil ja Pekka Halosen taidetta esittelee pitkn odotuksen jlkeen rintarinnan kahden rakastetun taiteilijan elm ja taidetta.

Serkukset kuvanveistj Eemil Halonen ja taidemaalari Pekka Halonen viettivt lapsuutensa Lapinlahden Linnansalmella asuen ja elen saman maatilan pihapiiriss. Kun heidn perheens joutuivat luopumaan tilasta vuonna 1888, muuttui elm niukaksi ja tulevaisuus epvarmaksi. Miten serkukset tst tilanteesta ptyivt taiteilijan tielle? Vastaus ei ole yksiselitteinen, mutta varmasti suvussa elv koulutuksen arvostus, taiteelliset taipumukset ja vahva tahto veivt ensin Pekka Halosen ja myhemmin hnen vanavedessn Eemil Halosen taiteen pariin. Taiteilijan tie kertoo mielenkiintoisella tavalla molempien serkusten elmst tuoden mys esille niit keskeisi yhtymkohtia, joissa heidn taiteilijan tiens ristevt.

Eemil ja Pekka Halosen elmntyt keskittyivt kuvataiteelliseen tuotantoon. Heidn teoksensa kuvastavat suomalaisten taiteilijoiden merkittv roolia kansallisen identiteettimme rakentamisessa. Heidn sosiaalinen nousunsa kyhst maaseutuyhteisst nuoren kansakunnan sivistyneistn nivoutuu osaksi kansamme tarinaa ja heidn taiteilijauransa mielenkiintoiseksi osaksi kulttuurihistoriaamme.

Valtakunnallisesti kiinnostava nyttely on Halosten Museostin 50-vuotisjuhlavuoden ptapahtuma, joka toteutetaan yhteistyss Halosenniemen museon ja Pekka Halosen seuran kanssa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Taidemuseo Eemil
Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti

040 187 2678

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon retkioppaasta

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Taidemuseo Eemil, Suistamontie 3, 73100 Lapinlahti


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/7/0 .

Maksutavat

Museossa kyvt Smartum- ja Edenred-kortti, -mobiilimaksu ja -setelit sek Tyky-kuntosetelit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To 11:00-16:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-15:00

Museo on suljettu uudenvuodenpivn, loppiaisen, psiisen, vapun, helatorstain, juhannuksen, 6.9.–19.9.2021 putkiremontin ajan, pyhinpivn, itsenisyyspivn ja joulun aikaan. Kokoelmanyttely on avoinna nyttelyvaihdon aikana.