Koronaepidemian vaikutukset Museokortin kyttn Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Veden varassa - ihmisi ilmastonmuutoksen rell

Helin Rautavaaran museo, Espoo

  • 6.11.2020–16.5.2021

Valokuvaaja Vargha Bahagirin kuvat, kehitysmaiden ympristjrjestj tukevan Siemenpuu-stin tarinat ja museon veteen liittyv esineist kertovat ihmisten elmst muuttuvan ilmaston keskell.

 

Trooppiset hirmumyrskyt piiskaavat Intian valtameren ja Tyynen valtameren rannikoita. Monsuunisateiden aikataulu on ennakoimaton ja tuulen suunnat arvaamattomia. Merenpinnat nousevat. Nm ja monet muut ilmit kertovat sellaisista veteen liittyvn hydrologisen kierron muutoksista, joita tuntevat nahoissaan erityisesti luonnonantimia kerilevt ja pyynnist elvt yhteist sek rannikoilla asuva vest.

Indonesian, Malesian ja Filippiinien merialueilla elv bajau-kansa, Nepalin rinteiden rautet, Intian itrannikon asukkaat sek perheiden vesi- ja ruokaturvasta vastaavat naiset nkevt ilmastonmuutoksen seuraukset omassa elmssn. Elinkeinot muuttuvat, kerily-, metsstys- ja kalastusalueet kaventuvat, ja kyhyys pakottaa lapset keskeyttmn koulunkynnin. Ilmastonmuutoksen seuraukset nkyvt kuitenkin mys kekseliin uusien myyntituotteiden kehittmisen ja lisntyneen tietoisuutena omista oikeuksista.


Nyttely on tuettu ulkoministerin kehitysyhteistyvaroin.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-20:00
Pe 11:00-19:00
La 12:00-18:00
Su 12:00-16:00

Näyttelyn tekstit kielillä

Näyttelyyn ääniopas kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot