JOULUTARJOUS 69 €: Lisäkuukausi kaupan päälle (12+1 kk)! Osta nyt
 
Tapahtuma
 

Soil Matters -näyttelyn Maalaboratorio

Designmuseo, Helsinki

  • 22.10.2020–11.1.2021

Keskellä Soil Matters -näyttelyä toimii Maalaboratorio, jossa yleisö pääsee seuraamaan muotoilijoiden ja taiteilijoiden työskentelyä.

 

Kyseessä on kokeellinen kollektiivinen työtila, jossa Soil Matters -näyttelyssä mukana olevat keramiikkataiteilijat pohtivat työnsä kautta ihmisen toiminnan vaikutuksia maaperään. Ymmärrys maasta ja sen materiaaleista on keskeinen lähestymistapa ja väline tilassa työskenteleville keramiikkataiteilijoille. Maalaboratoriossa aiheeseen syvennytään tieteen, taiteen sekä henkilökohtaisten tarinoiden kautta: tutkimusta tehdään yhteistyössä ja ymmärrys kasvaa prosessin myötä.

Maalaboratorio avoinna Soil Matters -näyttelyssä: Tiistaisin kello 15-18 (4.9.2020-10.1.2021) ja Designiltoina 27.10. ja 24.11. kello 16-19.00

Lisäksi keramiikkataiteilija Catharina Kajander rakentaa näyttelyssä käsin suuria ruukkuja punasavesta koko loka– ja marraskuun ajan tiistaisin 12-17, keskiviikkoisin kello 14–17 ja torstaista lauantaihin kello 12-15.

Maalaboratorio konseptin ovat kehittäneet Soil Matters -näyttelyn kuraattorit Riikka Latva-Somppi ja Maarit Mäkelä ja se on osa Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksen Empirica-tutkimusryhmän toimintaa. Maalaboratoriossa näyttelytyöryhmä vie eteenpäin kolmea toisiinsa lomittuvaa projektia. Critically endangered species -projektisssa työryhmä maalaa ja työstää uhanalaisia lajeja suurten punasaviruukkujen pintaan. Maalaamiseen käytettävät värit on työstetty eri puolelta maailmaa kerätyistä maanäytteistä. Ruukut puolestaan on rakennettu käsin Maalaboratoriossa Someron punasavesta. Un/Making Soil Communities -projektissa kokeillaan Nuutajärven lasikylän maa-aineksen puhdistamista kasvien avulla: käyttämällä fytoremediaatiomenetelmää. Kolmas käynnissä oleva projekti keskittyy maaperänäytteiden keräämiseen ja analysoimiseen. Maalaboratoriossa analysoidaan ja työstetään eri puolilta Suomea, kuten Nuutajärven alueen vanhojen lasitehtaiden läheisyydestä kerättyjä maaperänäytteitä.

Kerro tästä myös ystävillesi!

 

Kohdetta lähellä olevat museot