Koronaepidemian vaikutukset Museokortin käyttöön — Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Vaihtuva näyttely: Suoliston salaisuus

Heureka, Suomalainen Tiedekeskus, Vantaa

  • 10.10.2020–5.9.2021

Suoliston salaisuus -näyttely perustuu Giulia Endersin kirjoittamaan ja Jill Endersin kuvittamaan kirjaan Suoliston salaisuus – kaikki kehomme keskeisestä elimestä, joka tunnetaan kansainvälisenä bestsellerinä.

 
Suoliston salaisuus -näyttelyn sisäänkäynti

Suolistolla on pahanhajuinen maine. Harvoin tulemme kuitenkaan ajatelleeksi sen merkitystä. Heurekassa on mahdollisuus päästä tutustumaan tähän meitä jokaista niin lähellä – mutta silti tavoittamattomissa olevaan maailmaan. Siis suusta sisään ja peräaukosta ulos! Ja siinä välissä pääset tutustumaan ruuansulatukseen, suolistomikrobeihin sekä suoliston hyvinvointiin.

Lähemmin tarkasteltuna suoliston toimintaa voidaan nimittäin pitää peräti älykkäänä. Lisäksi suolisto on taajaan asuttu. Suolistossamme elää tiedostamattamme miljardeja bakteereita: tämä mikrobisto vaikuttaa jokapäiväiseen elämäämme – ei pelkästään fyysiseen, vaan myös psyykkiseen hyvinvointiimme. Yhteiselo mikrobiemme kanssa on niin tiivistä, että oikeastaan voimme puhua meistä eikä minusta: ilman mikrobejamme emme pärjäisi.

Kerro tästä myös ystävillesi!