Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Mahdollisuuksien palikat

Lastentarhamuseo, Helsinki

  • 1.9.2020–31.12.2021

Toiminta, luovuus, oivallus! Lastentarhamuseon uusi vaihtuvanäyttely esittelee eri lähestymistapoja ja sovelluksia Fröbelin leikkilahjoihin

 

Palikoiden yksinkertaiset muodot sisältävät lukemattoman määrän mahdollisuuksia toimintaan, luovuuteen ja oivalluksiin. Kolmiulotteisina esineinä ne houkuttelevat ja inspiroivat toimintaan ja rakenteluun iästä riippumatta. Ne lumoavat selkeydellään ja saavat aikaan onnistumisen elämyksiä.

Mahdollisuuksien palikat -näyttely syntyi halusta esitellä erilaisia muunnelmia, joita Friedrich Fröbel (1782-1852) loi osana kehittelemäänsä kasvatusfilosofiaa ja pedagogista toimintaa tukevia työskentelymateriaaleja. Näyttely keskittyy syventämään Fröbelin kehittämistä materiaaleista ehkä kuuluisimpien, Fröbelin palikoiden käyttöä pedagogisessa toiminnassa.

Tavoitteenamme on nostaa esiin näyttelyn avulla näiden sinällään hyvin yksinkertaisten materiaalien eri mahdollisuudet. Jotta välineiden kaikki ulottuvuudet tulisivat huomioiduksi, lähdimme tutkimaan alkuperäisiä ideoita palikoista. Esittelemmekin Fröbelin alkuperäisideat palikoiden käytöstä, lähtökohtana tunnistaminen, eläminen ja kauneus.

Osana näyttelyä esittelemme myös Lastentarhamuseon yhteistyössä taiteilija Alexander Reichsteinin kanssa luomat fröbeliläiset innovaatiot: Jättipalikat sekä Sinä ja Fröbel rakentelulaukun. Halusimme työstää Fröbelin esittämiä ajatuksia ja kehittää niistä uudenlaisia versioita, joiden avulla saavutettaisiin uusia tasoja pedagogisessa toiminnassa.

Innovaatioiden myötä voidaan havaita, että uudet ideat ja tulkinnat yksinkertaisten muotojen käytöstä osana pedagogista toimintaa ovat kiinnostavia ja mahdollisia. Tämän näyttelyn myötä haastamme kaikki pohtimaan ja kehittämään erilaisia mahdollisuuksia Fröbelin palikoilla työskentelyyn.

Mahdollisuuksien palikat -näyttelyyn pääset tutustumaan Lastentarhamuseon aukioloaikoina tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12-19.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Lastentarhamuseo
Helsinginkatu 3-5, 00500 Helsinki

0503077399

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

5/3/0 €

Maksutavat

Käteinen, maksukortit, laskutus, tilauslomake, Museokortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 12:00-19:00
Ke 12:00-19:00
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12-19 sekä erikseen ilmoitettavina tapahtumapäivinä. Ryhmille avoinna sopimuksen mukaan.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

.