Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Tapahtuma
 

Sää ennen, nyt ja tulevaisuudessa – verkko-oppimateriaali yläkouluille

Aboa Vetus & Ars Nova, Turku

  • 6.10.2020–9.10.2020

Miten sää vaikuttaa elämääni nyt ja millaisia merkityksiä sillä on ollut entisajan ihmisille? Aboa Vetus & Ars Novan ja Valonian verkko-oppimateriaali tarjoaa työkalut säätä käsittelevän monialaisen ilmiökokonaisuuden toteuttamiseksi. Materiaali on suunniteltu yläkouluikäisille ja sen keskiössä on nuorten omakohtainen suhde säähän.

 

Oppimateriaali yhdistelee arkeologiaa, ympäristökasvatusta ja yläkoululaisten omia sääkokemuksia. Se tarjoaa sisällön 2–8 oppitunnin mittaisen kokonaisuuden toteuttamiseen. Oppimateriaalissa säätä tarkastellaan eri oppiaineiden näkökulmista sekä fysikaalisena ilmiönä että historiallisena jatkumona.

Oppimateriaali koostuu kolmesta osiosta, joista voi koostaa juuri omalle ryhmälle sopivan kokonaisuuden:

1. Sää ja ilmasto -osio perehdyttää aihepiiriin ja sisältää taustoittavan videomateriaalin lisäksi pohtimistehtäviä pienryhmissä tehtäväksi.

2. Sää ennen ja nyt -osiossa sään tutkimista lähestytään historian ja arkeologian tarjoamien mahdollisuuksien sekä oppilaiden omien sääkokemuksien avulla.

3. Ilmastonmuutos ja arki -osiossa koululaiset pohtivat arkisten valintojen vaikutuksia tulevaisuuden säähän.

Sää ja mää -oppimateriaalin sekä opettajan ohjeet löydät osoitteesta https://www.aboavetusarsnova.fi/fi/opettajille/saa-ja-maa-oppimateriaali

Yhteyshenkilö:
Janna Jokela, museolehtori
+358 207 181 637
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Aboa Vetus & Ars Nova
Itäinen Rantakatu 4-6, 20700 Turku

0207 181 640

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

11/8/5,5 €

Maksutavat

Käteinen. Pankki- ja luottokortit. Maksuvälineenä käyvät myös Tyky-Kuntoseteli+, Tyky Online, Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Saldo, Ticket Virike, Virikeseteli, Edenred-kortti sekä ePassi Sportti & Kulttuuri.

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut

Museokaupan verkkosivut

 

.