Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Perusnyttely

Musiikkimuseo Fame, Helsinki

  • 14.10.2019–

Perusnyttelyss sukellat Suomen musiikin maailmaan interaktiivisissa kohteissa laulaen, tanssien ja uutta oppien sek lukuisten musiikintekijiden tarinoihin tutustuen.

 

Elmyksellinen ja luovasti toteutettu johdantofilmi kiidtt musiikin siivin kahdeksassa minuutissa 1890-luvulta thn pivn. Arkistomateriaalista koostettu videoteos tiivist Suomen musiikinhistorian trkeimmt knteet ja huippukohdat vahvoiksi nyiksi, joita eloisa nimaisema tukee.

Musiikkimuseo Famen sydn on Suomen musiikin kunniagalleria, joka karttuu vuosittain joukolla merkittvi muusikoita, sveltji ja musiikintekijit. Nyttely muuttuu vuosittain, kun uusimpina valitut jsenet esitelln nyttelytilassa.

Suomen musiikin sielu -elmystilassa uppoudutaan aihepiireihin, jotka ovat kiehtoneet kotimaisia musiikintekijit ajasta ja tyylist toiseen saaden yh uusia tulkintoja. Suomalaisten musiikillinen mielenmaisema kaipuusta kuplettihuumoriin piirtyy monipuolisesti esiin katsojan ymprivin, koskettavina kuvina ja svelin.

Lyd musiikintekijt -huoneen kosketusnytt esittelevt alati tydentyvn kattauksen kotimaisen musiikin tekijit, artisteja ja yhtyeit laidasta laitaan sek tutustuttavat heidn musiikkiinsa ja vaiheisiinsa.

Syvlle sointihuumaan -elmystilassa saa asettua kapellimestarin paikalle, sukeltaa musiikin kudoksiin ja kylpe soinnin virrassa. Modernin niteknologian avulla voi tutkia, millainen rooli eri soittimilla ja nill on sinfoniaorkesterissa, kuorossa ja sotilassoittokunnassa.

Musiikkimuseon VR-karaoke tarjoaa aivan uudenlaisen karaoke-elmyksen, jossa virtuaalilasien avulla psee laulamaan Suomen tunnetuimmille lavoille Musiikkitalosta Olavinlinnaan. Valittavana on yli 100 000 laulua eri kielill.

Tanssistudiossa kvij voi heittyty tanssin vietvksi tuttujen esitanssijoiden innostamana. Tyyli on vapaa ja musiikinlajeja moneen makuun: testaa vaikkapa ilmakitarataitosi, haasta itsesi baletissa, tai laita discovaihde silmn legendaarisen Aira Samulinin johdolla.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Musiikkimuseo Fame
Fredikanterassi 5 A, 00520 Helsinki Tripla

010 201 3100 (8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Musiikkimuseo Fame, Fredikanterassi 5 A, 00520 Helsinki Tripla


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

25 / 15 / 12,50

Maksutavat

Kteinen, pankki-/luottokortit (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro) ja ePassi. Vastaanotamme mys ePassin, Smartum-, TyKy- sek Edenred -kulttuuriseteleit.

Aukioloajat

Suljettu väliaikaisesti

Listietoja poikkeusaukioloajoista verkkosivuiltamme musiikkimuseofame.fi

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot