Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Kaksoiskotka - Esineistöä tsaariajalta

Hiekan taidemuseo, Tampere

  • 12.3.2020–17.1.2021

Tsaarien ajan hopeaa, posliinia, huonekaluja, valokuvia ja maalauksia Pyynikinlinnasta, yksityiskokoelmista ja Hiekan taidemuseon omista kokoelmista.

 

Näyttely sisältää monipuolista esineistöä, joista osa ei ole ollut koskaan aikaisemmin esillä. Ensimmäistä kertaa yleisölle esitellään muun muassa osa Kustaa Hiekan hankkimasta kahdesta grafiikansalkusta, jotka sisältävät yhteensä sata litografiavedosta Tretjakovin gallerian maalauksista. Viktor Vasnetsovin suunnittelema Tretjakovin gallerian kansallisromanttinen julkisivu valmistui Moskovassa 1904, ja albumit painettiin samoihin aikoihin. Vasnetsov oli venäläisen kansallisromanttisen suuntauksen avainhenkilö. Näytteillä on lisäksi kaksi Vasnetsovin suunnittelemaa illallismenua, jotka liittyvät Nikolai II:n kruunajaisiin.

Ensimmäistä kertaa esillä ovat myös kaksi Nikolai I:n lempityttären suuriruhtinatar Aleksandran myötäjäislahjaksi saamaa illallislautasta. Ne kuuluvat pöytäkalustoon, jonka Keisarillinen posliinitehdas valmisti vuonna 1844. Lisäksi esitellään kansalle jaettuja keisarillisia muistomukeja, joita tehtiin mm. kruunajaisten ja häiden kunniaksi. Pyynikinlinnan kokoelmista näyttelyyn on lainattu kuusi Venäjän keisareita esittävää maalausta, jotka niin ikään ovat olleet harvoin esillä yleisölle.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Hiekan taidemuseo
Pirkankatu 6, 33210 Tampere

050 523 7251

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

12/6/0 €

Maksutavat

Museokortti, korttimaksu, käteinen, Smartum Kulttuuriseteli, Tyky-Kuntoseteli+

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 15:00-18:00
Ke 15:00-18:00
To 15:00-18:00
Pe Suljettu
La Suljettu
Su 12:00-15:00

Avoinna myös sopimuksesta, mutta ei lauantaisin (kesällä 2020 vain ilmoitetut aukioloajat). Suljettu juhlapäivinä ja niiden aattoina.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

.