Emil Cedercreutzin museo

8.10.2019–12.1.2020

 Sisäänpääsy museokortilla
Näyttely

Ruoveden maisema

Tiistaina 8.10.2019 Harjavallassa Emil Cedercreutzin museossa yleisölle avautuu museon talvikauden näyttely Ruoveden maisema. Näyttely tuo yleisön nähtäville kokonaisuuden nykymaisemamaalausta useilta eri taiteilijoilta. Näyttely on avoinna ajalla 8.10.2019-12.1.2020.

Ruoveden maisema -näyttelyyn esille tulee viidentoista kuvataiteilijan teoksia. Näyttelyyn osallistuvat nykytaiteilijat ovat Margareta von Bonsdorff, Simone Braitinger, Katja Fischer, Elina Försti, Pekka Hepoluhta, Jari Jula, Liisa Karintaus, Krista Kortelainen, Tiina Lamminen, Henrika Lax, Anna Makovecz, Timo Partanen, Kathrina Rudolph, Markus Tuormaa ja Aino Ulmanen.

Ruoveden maisema -näyttelyn ja taiteilijaryhmän tausta on Ruovedellä, Pekkalan kartanossa, sekä siellä vuosina 2014–2016 toteutuneessa Ruoveden maisema -projektissa. Projekti koostui erilaisista kuvataiteen sisällöistä, jotka oli suunnattu taidehistoriasta ja taiteesta kiinnostuneille, sekä harrastajille että ammattilaisille. Vuosittaisten seminaarien aiheita olivat kulttuurimaisema ja sen arvottaminen, Ruoveden taidehistoria ja väri taiteilijoiden teoksissa. Projektin sisällä syntyi useita taidenäyttelyitä. Kolmen vuoden aikana parikymmentä nykytaiteilijaa työskenteli projektin symposiumeissa. He jatkoivat omalta osaltaan paikan traditiota, ulkoilmamaalauksen perinnettä Ruovedellä. Taiteilijat ovat myös jatkaneet yhteistä työskentelyään muun muassa Unkarissa.

Emil Cedercreutzin museossa nyt avautuva näyttely jakautuu kahteen osaan. Museon Satakunta-saliin esille tulevaa nykytaiteen näyttelyä taustoittaa Ruoveden taiteen historian katsaus museon Emil-salissa. Ruoveden paikkakuntaan voi liittää yli sata kuvataiteen ammattilaista koko Suomen taidehistorian ajalta. Tähän joukkoon kuuluvat esimerkiksi taidemaalarit Akseli Gallen-Kallela (1865–1931), Ellen Thesleff (1869–1954) ja Elga Sesemann (1922–2007). Suomessa tunnettuja taiteilijayhteisöjä ovat olleet Önningebyn taiteilijasiirtokunta Ahvenanmaalla ja Tuusulanjärven taiteilijakylä. Önningebyn taiteilijaryhmä kokoontui yhteen kesäkuukausiksi. Heillä oli yhteisiä taiteellisia päämääriä, joita pyrittiin toteuttamaan maalaamalla. Tuusulanjärvelle taas rakentui samanhenkisten kulttuuripersoonien kyläyhteisö. Ruovesi puolestaan on taidepaikkakunta ja taiteilijapaikkakunta, jossa lukuisa joukko taiteilijoita on vieraillut ja työskennellyt, asunut kesäasukkaana tai vakituisesti. Lisäksi Ruoveden taidepaikkakunta rakentuu paikalliselle tarinoinnille ja immateriaaliselle kulttuuriselle pääomalle. Siksi Ruoveden taidepaikkakuntaa voi lähestyä monella tapaa; etsiä sen historiasta taiteilijayhteisöjä, -tapahtumia ja -kievareita, liittää ne taidehistoriaan ja verrata toiminnan merkitystä tunnettuun tietoon kansainvälisesti tai kansallisesti.

Nyt avautuvaan näyttelyyn esille tulee teoksia Ruoveden maisema -projektin taiteilijoilta. Taiteilijat ovat Suomesta, Unkarista ja Saksasta. Näyttelyn kuvia voi tarkastella maiseman kuvaamisen, väri-ilmaisun ja työskentelyn materiaalisuuden näkökulmista sekä miettiä suoran havainnon merkitystä taiteelliselle työskentelylle. Näyttelystä on tulossa Emil Cedercreutzin museon verkkosivuille myös verkkojulkaisu, jossa taiteilijat ovat kirjoittaneet omasta työskentelystään. Julkaisun nimi Materiaalisuus, maisemallisuus ja maalaaminen on samalla myös nyt avautuvan näyttelyn teema. Näyttely on saanut rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Näyttely on avoinna Emil Cedercreutzin museossa 12.1.2020 saakka.

Tervetuloa!

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Museon yhteystiedot

Emil Cedercreutzin museo
Museotie 1, 29200 Harjavalta

(+358) 44 432 5345

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

5/3/1/0 €

Maksutavat

Käteinen, useimmat luotto- ja debit-kortit.

 • facebook
 • twitter
 • instagram

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 12:00-16:00
Ke 12:00-16:00
To 12:00-18:00
Pe Suljettu
La Suljettu
Su 12:00-16:00

Poikkeukset aukioloaikoihin museon verkkosivuilla: https://www.harjavalta.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/museo/aukioloajat/.

Kohdetta lähellä olevat museot

 • Huittisten museo
   
   

  Huittisten museo

  Komea kivimakasiini on täynnä katsottavaa niin historian kuin taiteen ystäville.

   
 • Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo
   
   

  Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo

  Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on raumalaisen tehtailijapariskunnan edustuskoti taidekokoelmineen.

   
 • Rauman merimuseo
   
   

  Rauman merimuseo

  Rauman merimuseo kertoo keskiaikaisen kaupungin olemassaolon elinehdoista: merestä ja merenkulusta.

   
 • Satakunnan Museo
   
   

  Satakunnan Museo

  Vuoden museo 2019! Elon merkkejä -näyttely kertoo menneiden ja nykyistenkin sukupolvien Satakunnasta, sen...

   
 • Rauman museo: Vanha Raatihuone
   
   

  Rauman museo: Vanha Raatihuone

  Vuonna 1776 valmistuneessa Vanhassa Raatihuoneessa voi vierailla vaihtuvissa näyttelyissä, tutustua Rauman...

   
 • Rosenlew-museo
   
   

  Rosenlew-museo

   
 • Rauman museo: Kirsti
   
   

  Rauman museo: Kirsti

  Merimiehen kotimuseo Kirsti esittelee asumista Vanhassa Raumassa 1900-luvun alusta 1970-luvulle.

   
 • Rauman taidemuseo
   
   

  Rauman taidemuseo

   
 • Rauman museo: Marela
   
   

  Rauman museo: Marela

  Marela esittelee vauraan raumalaisen laivanvarustajaperheen asumista ja elämistä Rauman purjelaivamerenkulun...

   
 • Kankaanpään kaupunginmuseo
   
   

  Kankaanpään kaupunginmuseo

  Kolme museota ja vaihtuvaisnäyttelyjä yhdellä ovenavauksella - paikallishistoriaa, kuvataidetta ja...

   
 • Porin taidemuseo
   
   

  Porin taidemuseo

  Rohkea ja kokeilunhaluinen nykytaiteen museo.

   
 • Luontotalo Arkki
   
   

  Luontotalo Arkki