TAKAISIN

 

Vantaan kaupunginmuseo

9.10.2019–17.4.2020

 Sisäänpääsy museokortilla
Näyttely

Kohti tuntematonta

Näyttely on suljettu 17.3.2020 alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Vantaan kaupunginmuseolla avautuu kuolemasta kertova Kohti tuntematonta -näyttely. Näyttely käsittelee kuolemaan valmistautumista, itse kuoleman hetkeä, hautausta, surua ja muistamista sekä sitä mitä meistä jää jäljelle kuoleman jälkeen.

Kohti tuntematonta -näyttelyssä vieraat voivat kurkistaa kuoleman lavasteisiin. Näyttely johdattaa kävijän sairaalaosastolle, jossa kuoleminen nykyaikana usein tapahtuu. Lisäksi näyttelyvieraat viedään esimerkiksi hautaustoimiston kautta hautausmaalle ja sieltä hautajaisten kautta vintille, joka toimii vainajan jäämistön säilytys- ja muistopaikkana.

Näyttelyä varten kaupunginmuseo on haastatellut ammattilaisia, jotka kulkevat rinnalla kuoleman saapuessa: sairaanhoitajia, krematorionhoitajia, pappeja ja hautaustoimiston työntekijöitä.

Kohti tuntematonta -näyttelyssä pohditaan myös, miten kuolema on aikojen saatossa muuttunut, ja millaisia tapoja ja uskomuksia on siihen liitetty.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Vantaan kaupunginmuseo
Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

040 7084551

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

0 €

  • facebook
  • twitter
  • instagram

Aukioloajat

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti valtion ja kuntien museot ovat suljettuina 13. huhtikuuta saakka. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Museon näyttelyt

Esteettömyys

Näyttelyn tekstit kielillä