TAKAISIN

 

Kuopion taidemuseo

16.2.2019–12.5.2019 NÄYTTELY/TAPAHTUMA PÄÄTTYNYT

 Sisäänpääsy museokortilla
Näyttely

Yhteen hiileen. Jouni Airaksinen, Antti Rönkä ja Arto Väisänen

Näyttely on synteesi kolmen kuopiolaisen taiteilijan tuotannosta.

Taiteilijoiden ilmaisutyylit ovat persoonallisia ja vahvoja. Näyttelyssä he antautuvat rohkeasti vuoropuheluun. Yhteen hiileen -näyttely tarjoaa kokonaisvaltaisen kokemuksen, mutta samalla mahdollisuuden tutustua keskenään hyvin erilaisiin taiteilijoihin.

Jouni Airaksinen leikittelee viivalla ja luo illuusioita. Näyttelyn veistokset leijuvat kyseenalaistaen painovoiman ja levittäytyvät tilaan kuin alati kasvavat juurakot tai kaksiulotteiselta pinnalta karanneet viivapiirrokset. Isossa näyttelytilassa oikeuksiinsa pääsevät teokset hämmästyttävät ja häkellyttävät. Airaksisen taide sisältää usein viittauksia kirjallisuuteen, taiteen historiaan tai mytologiaan. Ne tarjoavat ajatusleikkejä ja niissä on tumman pohjavireen lisäksi läsnä iloa ja huumoria.

Arto Väisänen tunnetaan taidokkaana piirtäjänä ja elävänä viivankäyttäjänä, jonka ilmaisussa yhdistyy voimakkuus ja herkkyys. Piirustus on yksi kuvataiteen perustekniikoista, jonka eri nyanssit Väisänen hallitsee suvereenisti. Herkistä, ohuista viivoista rakentuvat teokset ovat kuin henkäyksiä. Niiden rinnalla syvän mustista rihmastoista täyttyvät teokset imevät itseensä kaiken valon ja vievät katsojan mielen maisemiin, jotka voi tulkita melankolisiksi, mutta myös levollisiksi.

Antti Rönkä on tarkka, analyyttinen ja pelkistävä taidemaalari. Hänen teoksensa eivät rönsyile, vaan pysyvät asiassa, jonka Rönkä on teoksilleen asettanut. Maalausten aiheina ovat yksittäiset sanat, geometriset muodot ja fysiikan kaavat. Röngän tyylille ominaisesti teokset noudattelevat säännönmukaisuutta myös muotonsa puolesta. Teokset ovat toteavia ja minimalistisia, mutta kaukana yksiselitteisyydestä. Ne kysyvät, mikä on totta ja mistä maailmassa on kyse.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Museon yhteystiedot

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio

(017) 182 633

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

8/5/0 €

Maksutavat

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit.

  • facebook

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Esteettömyys

Näyttelyn tekstit kielillä