Tikanojan taidekoti

10.3.2017–21.5.2017 NÄYTTELY/TAPAHTUMA PÄÄTTYNYT

 Sisäänpääsy museokortilla
Näyttely

Ihmeiden maa - Ilon Wiklandin kuvitustaidetta

Tikanojan taidekodin näyttely Ihmeiden maa esittää Astrid Lindgrenin kirjojen kuvituksista tunnetun Ilon Wiklandin kuvitustaidetta.

Esillä on tunnettuja ja rakastettuja hahmoja, kuten Katto-Kassinen, Marikki sekä Leijonamielen veljekset. Näyttelyyn kuuluu myös vähemmän tunnettuja kuvia.

Tikanojan taidekodissa esillä olevat teokset ovat Haapsalun Ilonin ihmeiden maa –museon kokoelmasta. Kokoelma koostuu lähes 800 alkuperäisteoksesta, jotka kuvittaja Ilon Wikland lahjoitti synnyinmaansa Viron valtiolle. Kodin teokset saivat Haapsalusta Ihmeiden maa –museosta. Wikland asui lapsuudessaan Haapsalussa, jonka rakennukset ovat toimineet esikuvina useissa taiteilijan kuvituksissa.

Vuonna 1930 Virossa syntynyt Wikland pakeni v. 1944 sotaa Ruotsiin, jossa hän aloitti kuvataiteiden opiskelun ja työskenteli myöhemmin muun muassa eri lehdissä ja kirjapainossa. Vuonna 1953 Wikland tapasi Astrid Lindgrenin, jonka kirja Mio, poikani Mio oli juuri valmistunut. Tästä kirjasta alkoi heidän pitkään jatkunut yhteistyönsä. Wikland on kuvittanut myös monien muiden kirjailijoiden teoksia sekä omaa kirjallista tuotantoaan.

Näyttely kertoo arjesta ja juhlasta, leikistä ja seikkailuista, mutta myös yksinäisyydestä. Ilon Wiklandin kuvituksissa maailmaa katsotaan lapsen silmin – myötäeläen ja rakkaudella.

Lapset ja muut kävijät saavat myös itse seikkailla ihmeiden maassa. Satunurkassa järjestetään satuhetkiä, ja näyttelyssä voi myös kuulla, kuinka Wikland itse kertoo elämästään. Kirjoja lukemalla tai kuuntelemalla kävijät voivat uppoutua ihmeiden maan tunnelmaan. Näyttelyssä voi myös etsiä Sammeli-koiraa, joka esiintyy Wiklandin itse kirjoittamissa ja kuvittamissa kirjoissa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Tikanojan taidekoti
Hovioikeudenpuistikko 4, 65100 Vaasa

040 182 8702

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

9/6/0 €

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

poikkeavat aukioloajat, www.tikanojantaidekoti.fi

Kohdetta lähellä olevat museot

 • Vanhan Vaasan museo
   
   

  Vanhan Vaasan museo

   
 • Pohjanmaan museo
   
   

  Pohjanmaan museo

   
 • Stundars museo ja kulttuurikeskus
   
   

  Stundars museo ja kulttuurikeskus

  Tule kokemaan minkälaista elämä oli 1900-luvun alussa ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudulla.

   
 • Kuntsin modernin taiteen museo
   
   

  Kuntsin modernin taiteen museo

  Kuntsin modernin taiteen museon on yksi Suomen keskeisistä modernin taiteen klassikkokokoelmista.