Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Viestinviejt

Postimuseo, Tampere

  • 6.9.2014–15.9.2024

Viestinviejt-nyttelyss on useita elmyskohteita postin pitkn historian varrelta.

 
Viestinviejt nyttely esittelee monipuolisesti erilaisia viestinvlityskeinoja vuodesta 1638 lhtien.

Posti on Suomen vanhin kuljetusyritys. Kvellen postia kuljettavan postitalonpojan ajasta vuodesta 1638 on matkattu pitk taival thn pivn. Matkalla on ollut paljon muutoksia ja tarinoita, jotka Postimuseo vlitt museovieraalle monin tavoin. Nyttely tarjoaa mys tietoa ja tutkijoiden tuoreita nkemyksi elmyksen oheen.

Kvij voi kuunnella koskettavia kirjeit sodan ajalta tai palata muistoissaan 1980-luvulle. Silloin lhetettiin nikirjeit ja kilpailuvastauksia postikortilla ja alettiin tilata yh enemmn postimyynnist tavaraa. Postin avulla hoitui moni asia, joka nykyisin tehdn Internetiss.

Nostalgiset filmit postiautojen matkoista vievt kespiviin ja Lapin tunturien talveen. Karttaesitykset kertovat puolestaan liikenteen ja postitoimipaikkojen muutoksesta. Kvij psee kurkistelemaan mys ensi vuonna 150-vuotisjuhliaan viettvn Akseli Galln-Kallelan kirjeenvaihtoon ja hnen taiteilijaystviens tyhuoneisiin.

Runsaslukuinen mr Suomessa ilmestyneit postimerkkej on esill. Nyttelyss psee mys tutkimaan 1950-luvun postimerkkeily harrastavan pojan huonetta, jonka maailmaankarttaan koottuja postimerkkej maailmalta voi tiirailla kaukoputken avulla.

Ahvenanmeren ylittv postireitti oli Euroopan vaarallisin. Kvij elytyy kuunnelman muodossa nihin vaaroihin. Nyttely on suunnattu koko perheelle: lapsille lytyy paljon kokeiltavaa ja opittavaa. Mukana ovat mys Postimuseon vanhat suosikit, puhuva Ahto-Kustaa postihevonen ja ensimminen postiauto Adler vuosimallia 1911.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Postimuseo
Alaverstaanraitti 5, Tampere

(03) 5656 6966

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Postimuseo, Alaverstaanraitti 5, Tampere


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

15/10/7/0, perhelippu 34

Maksutavat

Kteinen, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners Club international, Ticket Mind & Body, Ticket Duo, Smartum Visa, Smartum liikunta- ja kuttuuriseteli, Virike ja Tyky (kulttuuriin) -setelit, Tyky Online

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00

Museokeskus Vapriikki on auki keskiviikkoisin kello 20 saakka maalis-ja huhtikuussa. https:/­/­www.postimuseo.fi/­tule-meille/­

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot