Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Virpi Vesanen-Laukkanen ─ Kohtaamispisteit

Suomen ksityn museo, Jyvskyl

  • 17.12.2022–5.3.2023

Kohtaamispisteit-nyttelyn teoksiin sitoutuu aikaa, sill ne ovat valmistuneet hitaasti ompelemalla ksin tai 1950-luvun Elna-ompelukoneella. Postikortit ja useat muut materiaalit ovat ajan ja ihmisten kuluttamia.

 
Virpi Vesanen-Laukkanen, Sweetie, 2007, yksityiskohta.

Ideat teoksiin syntyvt, kun materiaali ja tarina kohtaavat. Sen jlkeen neula ja lanka kohtaavat kankaan tai paperin. Kolmas kohtaamispiste syntyy nyttelytilassa, kun nyttelyvieras luo valmiista teoksista oman tulkintansa. Tekstiili- ja kuvataiteilija Virpi Vesanen-Laukkanen on tyskennellyt neljll vuosikymmenell, Kohtaamispisteit-nyttelyn teokset ovat valmistuneet 2000-luvulla. Ne ovat teoksia, joissa hn on tulkinnut naiseuden kuvastoa sek satuja ja tarinoita ja leikitellyt lempesti kliseill.

Vesanen-Laukkasen teokset on toteutettu ksityn muun muassa ompelemalla karamellipapereita pukuveistokseksi, kirjomalla koruja reliefeiksi ja yhdistmll pykpistoilla postikortteja tilateokseksi. Teosten materiaalit ovat usein kirpputorilta lydettyj. Ne puhuttelivat taiteilijaa ja hn alkoi kert niit tai toisinpin – tapahtuma tai tarina muuttui teokseksi, kun sopiva materiaali tuli kohdalle.

Virpi Vesanen-Laukkanen tyskentelee usein sarjallisesti; teoksista syntyy uusia teoksia. Nyttelyss esill oleva teos Pieni merenneito (2005) sai alkunsa H.C. Andersenin sadusta ja kirpputorilta lytyneest hohtavasta helminauhasta. Se on lukuisista koruista ommeltu pyrstminen vaate, jonka voi riisua ja pukea. Tlle neidolle on mahdollista vaihtaa identiteetti tarpeen mukaan, tosin kuin sadun prinsessalle, joka luopuu pyrststn, nestn ja identiteetistn prinssin thden.

Virpi Vesanen-Laukkanen (s. 1957) on Helsingiss asuva ja tyskentelev tekstiili- ja kuvataiteilija, taidepedagogi TaM. Hn valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta tekstiilitaiteilijaksi vuonna 1983.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen ksityn museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl

(014) 266 4370

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen ksityn museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/6/4/0

Maksutavat

Visa, Mastercard, Museokortti, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli ja -saldokortti, Sportti&KulttuuriPassi, Tyky-kuntoseteli sek Ticket Mind&Body ja Ticket Duo -kortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Perjantaisin vapaa sisnpsy. www.craftmuseum.fi/­tule-museoon/­aukioloajat-ja-paasymaksut

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot