Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Penelope Umbrico: Myydn kuvan mukaisessa kunnossa

Suomen valokuvataiteen museo K1, Helsinki

  • 14.10.2022–5.2.2023

Penelope Umbrico (s. 1957) on yhdysvaltalainen taiteilija, joka tyskentelee Internetin jatkuvasti kasvavien valokuva-arkistojen parissa. Umbricon installaatiot esittelevt nokkelan ja leikkisn tavan tutkia nykyist valokuvien tuotantoa ja kulutusta.

 

Penelope Umbrico (s. 1957) on yhdysvaltalainen taiteilija, joka tyskentelee Internetin jatkuvasti kasvavien valokuva-arkistojen parissa. Umbricon installaatiot esittelevt nokkelan ja leikkisn tavan tutkia nykyist valokuvien tuotantoa ja kulutusta. Umbrico nytt meille, miten kytmme valokuvia kuluttamiseen liittyvien toiveiden rakentamisessa ja viestimisess.

Umbrico tarjoaa radikaalin uudelleentulkinnan jokapivisist valokuvista. Hn seikkailee sosiaalisen median ja osto- ja myyntisivustojen virtuaalimaailmassa, matkustaen ymprillmme olevien viettelevien kuvien, esineiden ja tiedon virran lpi. Hn etsii valokuvien ratkaisevia hetki, vaikka online-maailmoissa ratkaisevat hetket ovat kulttuurisia mielettmyyksi. Umbricon installaatioissa hydynnetn laajana arkistona kuluttajilta kuluttajille suunnattuja verkkosivustoja, kuten Tori.fi, EBay ja Craigslist.

Ajassamme auringonvalo on yh useammin korvautunut nyttruutujen keinovalolla, jonka hohteessa tuhannet posliinikissat, huonekasvit tai vanha viihde-elektroniikka tarjoutuu ostettavaksi tai myytvksi valokuvien avulla. Osa Umbricon teoksista liittyy tekniikan pettmiseen tai vanhentumiseen. Taiteessaan hn nytt kauneuden, joka piilee eponnistumisessa. Rikkinisen esineen myynti varten otettu ”huono” valokuva tai hyltty ja kaatopaikalle viety ruutu saavat hnen taiteessaan uuden elmn.

Valokuvataiteen museo K1:n nyttelyyn Penelope Umbrico rakentaa visuaalisen moninisen svellyksen, fuugan. Fuugassa yksi teema varioituu eri osiksi ja vaiheiksi, jotka sykkivt erottuen ja kietoutuen kerrostetusti toisiinsa. Umbrico ehdottaa, ett me elmme nykyn psykologisessa mieless fuugamaista tilaa. Fuugamainen tarkoittaa olotilaa, jota kuvaa yhteensopimattomuus sek vrinymmrtmiset kommunikoinnissa, koska niin monet arkiset toiminnot, kuten tapaamiset, opetus, syminen, seksi, romanssit tai haastattelut tapahtuvat lhes yksinomaan verkossa. Tst seuraa identiteettitietoisuuden menetys, olemisen hajaantuminen ja vaeltaminen.

Nyttely on Penelope Umbricon ensimminen yksityisnyttely Pohjoismaissa. Nyttelyn on kuratoinut Anna-Kaisa Rastenberger. Penelope Umbricon nyttelyit on esitetty lukuisissa taidemuseoissa ja gallerioissa ympri maailmaa. Umbricon teoksia lytyy mys monien museoiden kokoelmista.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen valokuvataiteen museo K1
Kmp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen valokuvataiteen museo K1, Kmp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/6/0

Aukioloajat

Ma 11:00-20:00
Ti 11:00-20:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-20:00
Pe 11:00-20:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Näyttelyn tekstit kielillä

Näyttelyyn ääniopas kielillä