Asiakaspalvelumme ja korttitoimitukset ovat ruuhkautuneet lue lis >
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Tarinapuut

Kolin luontokeskus Ukko, Lieksa

  • 5.7.2022–1.9.2022

Tarinapuut-nyttely kiinnitt huomion ihmisen ja puun suhteeseen. Valokuvaaja Satu Juvosen valokuvat ja sarjakuvataitelija Sanna Hukkasen piirrokset kannustavat pohtimaan suhdettamme puihin ja jakamaan puihin liittyvi tarinoita.

 
Tarinapuut

Tarinapuut-tyryhmn kuuluvat valokuvaaja Satu Juvonen (Kontiolahti), toimittaja Topi Linjama (Joensuu) ja sarjakuvataiteilija Sanna Hukkanen (Joensuu). Tyryhm on teki kymmenkunta aineistonkeruumatkaa eri puolille Pohjois-Karjalaa vuosina 2019-2020, tutustuen merkittviin puihin ja ihmisiin, jotka kertoivat puiden tarinoita. Lisksi tarinoita puiden ja ihmisten suhteesta on kertty lomakkeella netiss ja kiertvss nyttelyss. Tyryhm lysi vanhoja, vaikuttavia puita, joihin liittyy kiinnostavia tarinoita, kansanperinnett ja paikallishistoriaa.

Tarinapuut-nyttely on kiertnyt Pohjois-Karjalan kirjastoissa ja se on esill Kolin Luontokeskus Ukossa 5.7.-1.9.2022. Valokuvaaja Satu Juvosen valokuvat ja sarjakuvataitelija Sanna Hukkasen piirrokset kannustavat pohtimaan suhdetta puihin ja jakamaan puihin liittyvi tarinoita.

Meit kiinnostavat puihin liittyvt tarinat ja erityiset muistot sek puut, jotka ovat trkeit suvulle tai kylyhteislle tai joihin liittyy kiinnostavaa historiaa”, sanoo Topi Linjama, joka on toimittanut nyttelyn tekstit.

Matkoilla olemme trmnneet ihan mahtaviin juttuihin kuten tarinaan maailmanloppua ennustavista mnnyist”, kertoo Sanna Hukkanen.

Nyttely haastaa lukijan aikaksityksen - se mik on ihmiselle ikuisuus, on puulle hetki - ja vlitt kvijlle hiljaisen vaikuttumisen, jonka puiden lhell oleminen saa usein aikaan.

Nyttely jrjestetn Metshallituksen ja Kolin kulttuuriseura ry:n yhteistyn. Nyttelyyn on vapaa psy. Tervetuloa tutustumaan!

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon näyttelyt

Osana kulttuurikierrosta

Museon yhteystiedot

Kolin luontokeskus Ukko
Yl-Kolintie 39, Lieksa

+358 206 39 5654

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kolin luontokeskus Ukko, Yl-Kolintie 39, Lieksa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

6/3

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, Epassi.

Aukioloajat

Ma 10:00-19:00
Ti 10:00-19:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-19:00
Pe 10:00-19:00
La 10:00-19:00
Su 10:00-17:00

http:/­/­www.luontoon.fi/­kolinluontokeskus/­vieraile

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot