Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Esineiden kesken

HAM Helsingin taidemuseo, Helsinki

  • 4.2.2022–29.5.2022

Esineiden kesken –nyttely esittelee viimeisen kymmenen vuoden aikana HAMin kokoelmaan hankittuja teoksia dialogissa virolaisten nykytaiteilijoiden teosten kanssa.

 
Maiju Salmenkivi: Light Carnival, 2011

Nyttely perustuu kuraattori Denis Maksimovin pelilliseen metodiin. Maksimov on kutsunut viisi Virossa toimivaa taiteilijaa reagoimaan HAMin kokoelmateokseen valitsemalla vastinparin omasta tuotannostaan sen rinnalla esitettvksi.

Teosten vlill tapahtuvan dialogin kautta toisiinsa liitetyt taiteilijat ovat Pekka Niittyvirta ja Taavi Suisalu, nabbteeri ja Sigrid Viir, Maiju Salmenkivi ja Merike Estna, Azar Saiyar ja Flo Kasearu sek Sauli Sirvi & Johannes Rantapuska ja Edith Karlson. Omien teostensa kautta virolaiset taiteilijat esittvt tulkintoja HAMin kokoelmateoksista. Heidn huomionsa on saattanut kiinnitty niin taideteoksen sisltn kuin sen muotoon, vriin tai mihin tahansa teoksen ulkoiseen piirteeseen.

Nyttelyn teosten sisllt ja muodot ovat moninaisia: taiteilijat tarkastelevat teknologisesti tuettuja havainnoinnin tapoja, muistia ja tarinankerrontaa sek ihmisten yhteyksi erilaisiin paikkoihin. Teoksia yhdistvn temaattisen kehyksen sijaan nyttelyn kokoava ajatus on keskittyminen taideteoksiin objekteina. Maksimovin nyttelykonsepti kytkeytyy ihmiskeskeisyydest irti pyrkivn ajatteluun, jossa kiinnitetn huomiota esineiden toimijuuteen ja niiden vliseen vuorovaikutukseen. Mys yleis rohkaistaan katsomaan teoksia uusin tavoin ja pohtimaan taiteen katsomista itsessn.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

HAM Helsingin taidemuseo
Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs

(09) 310 87 001

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

HAM Helsingin taidemuseo, Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/10/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred, ePassi, Tyky-setelit, Virike-setelit, Eazybreak ja Mobile Pay.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:30
Ke 11:30-19:00
To 11:30-19:00
Pe 11:30-19:00
La 11:30-19:00
Su 11:30-19:00

Näyttelyn tekstit kielillä